Πολιτική

Δ. Καλαματιανός: «Η ευθύνη ακέραιη στην κυβέρνηση της ΝΔ»

Ακούστε το άρθρο

Δήλωση Διονύση Καλαματιανού για τον αυτοκινητόδρομο «Πάτρα – Πύργος»

 

Παρά τις προσπάθειες τηλεοπτικού σταθμού που υποστηρίζει την κυβέρνηση να διαστρεβλώσει όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια της επίκαιρης ερώτησής μου στη Βουλή για τον αυτοκινητόδρομο ΠΑΤΡΑ – ΠΥΡΓΟΣ, η αλήθεια είναι ότι η κυβέρνηση παραμένει έκθετη στους Πολίτες της Ηλείας με την επιλογή της να υπονομεύει τις εκτελούμενες εργολαβίες και να καθυστερεί τη διαδικασία ανάθεσης στους επιλαχόντες αναδόχους των υπόλοιπων.

Ο κ. Καραμανλής εμφανίστηκε στη Βουλή χωρίς συγκεκριμένες λύσεις, χωρίς απαντήσεις στα κρίσιμα ερωτήματα, εμμένοντας στην προκλητική, αόριστη και αβέβαιη εκτίμησή του ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα απαντήσει σε έξι μήνες για το μέλλον του έργου (!!!). Περίμενα, όπως και ο Λαός της Ηλείας, ότι η συζήτηση του μείζονος αυτού θέματος στη Βουλή, θα έθετε τον Υπουργό Υποδομών προ των ευθυνών του για την εξέλιξη του έργου. Περίμενα ότι, οι ανθρώπινες ζωές που χάθηκαν και εκείνες, που δυστυχώς θα συνεχίσουν να χάνονται εάν συνεχίσουν οι μετακινήσεις μέσω του δρόμου – καρμανιόλα, θα έβαζαν διλήμματα και προβληματισμούς στον κ. Καραμανλή, οδηγώντας τον σε μια άμεση επανεκτίμηση των θέσεών του, ώστε να μην χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος.

Δυστυχώς, ο Υπουργός Υποδομών έχασε την ψυχραιμία του και προέβη σε ανυπόστατους ισχυρισμούς. Εμφανίστηκε αμετακίνητος, ασυμβίβαστος με την πραγματικότητα και ανένδοτος στις αποφάσεις του να οδηγήσει το έργο σε ατραπούς που, μετά βεβαιότητας, θα καταλήξουν σε περιπέτειες. Ολόκληρη η ευθύνη για την τύχη του έργου, αλλά και για τις αρνητικές επιπτώσεις από τυχόν παράταση του χρονοδιαγράμματος υλοποίησής του, ανήκει ακέραιη στην κυβέρνηση της ΝΔ.

Όλη η επικαιρότητα