Αθλητισμός

Δ. Μακρίδης: Καλύτερος Έλληνας στην Μπρατισλάβα ο Πυργιώτης σκακιστής!

Ακούστε το άρθρο

Στην Μπρατισλάβα αγωνίστηκε εκπροσωπώντας την Ελλάδα στην κατηγορία Open K12 ο Μακρίδης Δημ.

Οι αγώνες έγιναν σε 9 γύρους στις 1-11 Αυγ. Σε μια κατηγορία με  160 συμμετοχές ο Δημήτρης με ELO 1786 μπήκε ως Νο 78 στην αρχική κατάταξη με Νο 1 τον Γάλλο FM Maurizzi Marc Andria με ELO 2419!.

Στον 1ο γύρο η κλήρωση τον έφερε να αντιμετωπίζει τον Αζέρο Houseynbayli Valeh με μια γρήγορη νίκη. Από τον 2ο γύρο αρχίζουν τα δύσκολα και σειρά έχει ο Σουηδός Soderstrom Adrian 1970 ο οποίος εγκαταλείπει σε 45 κινήσεις, ενώ στον 3ο γύρο ο Ρώσος Saveljev Ivan 2040 γίνεται Ματ στην σκακιέρα σε 35 κινήσεις.

Τα πολύ δύσκολα είναι στην συνέχεια αφού ο Ολλανδός CM Han Yichen 2205 No 3 των αγώνων βρίσκεται στον δρόμο του.

Η μάχη κρατά 44 κινήσεις με τον Ολλανδό να υποκύπτει στην πίεση του Δημήτρη και ένα υπέροχο ξεκίνημα με 4 νίκες σε 4  αγώνες μας δείχνει τις μεγάλες δυνατότητες του Δημήτρη.

Στον 5ο γύρο μια γρήγορη ισοπαλία στην 18η κίνηση με τον Ισπανό Vergara Anton 2128 τον κρατάει στο γκρουπ των πρωτοπόρων.

Ο 6ο γύρος είναι άλλη μια μεγάλη πρόκληση με το Νο 2 των αγώνων να είναι αντίπαλός του ο Αζέρος CM Samadov Read 2240 !.

Χρειάστηκαν 62 κινήσεις για να εγκαταλείψει ο Αζέρος και ο Δημήτρης βρίσκεται στην 2η θέση των αγώνων.

Η κλήρωση του 7ου γύρου τον φέρνει να αντιμετωπίζει με τα μαύρα τον 1ο γενικής μετά τους 6 γύρους Αρμένιο Piliposyan Robert 2156 στην πρώτη σκακιέρα.

Το ξεκίνημα δεν ήταν ιδανικό  με τη θέση μετά το άνοιγμα να είναι δύσκολη αλλά και πάλι ο Δημήτρης βρίσκει τον τρόπο και κάνει ισοπαλία σε 38 κινήσεις.

Ο 8ος γύρος ήταν ο γύρος που για πρώτη φορά στους αγώνες χάνει από τον  Ουκρανό Petrovsky Vadim 2191 se 70 κινήσεις μια κερδισμένη θέση από την τρομερή πίεση χρόνου αφού χρειάστηκε να παίξει περισσότερες απο 20 κινήσεις με λιγότερο από 3 λεπτά στο ρολόι του και ο τελευταίος γύρος του δίνει την δυσκολότερη κλήρωση της βαθμοομάδας του τον Λευκορώσο FM Strybuk Artsiom 2200.

Η απόφασή του να παίξει για την νίκη και ένα μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό σκόνταψε άλλη μια φορά στην πίεση χρόνου με την παρτίδα να τελειώνει σε 47 κινήσεις με νίκη του αντιπάλου του και τον Δημήτρη να παίρνει την 15η θέση στην Ευρώπη.

Από Ελληνικής πλευράς αγωνίστηκαν 27 αθλητές και αθλήτριες σε όλες τις κατηγορίες από Κ08-Κ16 με την καλύτερη εμφάνιση όλων να είναι του Δημήτρη.

Κάτι που είχε επαναλάβει πριν 2 χρόνια στην Ρουμανία στο Πανευρωπαϊκό των Κ10 όταν ξεκίνησε από το Νο110 και τερμάτισε 10ος!

Όλη η επικαιρότητα