Ηλεία Υγεία

Δ. Πύργου: Εμβολιασμοί σε σχολικές μονάδες απ’ το πρόγραμμα “Υγεία για όλους”

Ακούστε το άρθρο

Με στόχο την αποφυγή επιδημικής έκρηξης..

 

Με εμβολιασμούς σε τρία δημοτικά σχολεία του δήμου Πύργου (Επιτάλιο, Μυρτιά, Σκουροχώρι), ολοκληρώθηκε χθες μια ακόμα δράση του προγράμματος “Υγεία για όλους”. Ένα πρόγραμμα που στόχος του είναι η ανάπτυξη δικτύου υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας, διασυνδεόμενο με τις τοπικές κοινότητες και τις τοπικές δημόσιες υπηρεσίες και δομές, προς όφελος ευάλωτων ομάδων πληθυσμού.

«Στο πλαίσιο πρόληψης, μέριμνας και κοινωνικής φροντίδας ο δήμος Πύργου και το Κέντρο Κοινότητας Πύργου, σε συνεργασία με το πρόγραμμα “Υγεία για όλους”, το νοσοκομείο Πύργου, την Παιδιατρική κλινική, την 1η ΤΟΜΥ και το Κέντρο Υγείας Πύργου, πραγματοποιούν εμβολιασμούς σε ευπαθείς και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Σήμερα (σ.σ. χθες), εμβόλια έγινα σε μαθητές των δημοτικών σχολείων Επιταλίου, Μυρτιάς και Σκουροχωρίου ενώ οι εμβολιασμοί θα συνεχιστούν και σε άλλες σχολικές μονάδες του δήμου μας. Σκοπός μας είναι η αποφυγή επιδημικής έκρηξης. Σε μια εποχή με βαθιά οικονομική κρίση ο δήμος Πύργου στέκεται αρωγός και συνδράμει τις κοινωνικές ομάδες που χρήζουν εμβολιασμών. Ευχαριστώ όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και τους εργαζόμενους τους και όσους συμβάλλουν καθημερινά για να γίνουν πραγματικότητα οι δράσεις αυτές», δήλωσε στην ΠΑΤΡΙΣ ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης του δήμου Πύργου, Ανδρέας Βγενόπουλος.

Η Επισκέπτρια στο Κέντρο Υγείας Πύργου Αθηνά Αρβανιτάκη τόνισε πως «Συνεχίσαμε τo πρόγραμμα “Υγεία για όλους” σε τρία σχολεία του δήμου Πύργου. Κάναμε εμβόλια Ηπατίτιδας Α και Β, ιλαράς, ερυθράς, μηνιγγιτιδόκοκου κ.α. Διαπιστώνουμε ότι τα περισσότερα παιδιά είναι σε καλή κατάσταση και βρισκόμαστε εδώ για τις περιπτώσεις που δεν είναι καλυμμένα. Γενικότερα η κατάσταση στα σχολεία του δήμου Πύργου είναι καλή. Τα παιδιά έχουν εμβολιαστεί σε ποσοστό που κυμαίνεται στο 70-80%».

Τέλος η Επισκέπτρια Υγείας Ρεβέκκα Κολιοπούλου απαντώντας σε σχετικό ερώτημα μας ανέφερε ότι «Εκτός του προγράμματος που υλοποιούμε πρέπει να πούμε πως τα εμβόλια είναι απολύτως ασφαλή. Τα αντιγριπικά ενδείκνυται σε συγκεκριμένες ευπαθείς ομάδες. Δεν υπάρχει λόγος να μας πιάνει πανικός και πρέπει γενικότερα να έχουμε έναν έλεγχο των βιβλιαρίων υγείας των παιδιών μας και να τα πηγαίνουμε τακτικά στο παιδίατρο και τις Επισκέπτριες Υγείας να τα ελέγχουν ώστε να είναι πλήρως εμβολιασμένα και καλυμμένα για όλες τις αρρώστιες. Είναι σίγουρα καλύτερο να προλαβαίνουμε να κάνουμε προληπτικές κινήσεις με τα εμβόλια, να αποκτάμε αντισώματα για να μην αρρωσταίνουμε».

Όλη η επικαιρότητα