Ηλεία

Δ. Πύργου: Ποδαρικό από τον Μητροπολίτη Ηλείας

Ακούστε το άρθρο

Ξεκίνησε η «Ημέρα του πολίτη» στο Λάτσειο

 

Με τον Μητροπολίτη Ηλείας να κάνει… ποδαρικό ξεκίνησε χθες η νέα πρωτοβουλία του δήμαρχου Πύργου Τάκη Αντωνακόπουλου να ορίσει κάθε Τετάρτη ως ημέρα επίσκεψης των πολιτών του δήμου στο γραφείο του. Εκτός της παρουσίας του Ποιμενάρχη της Ηλείας στον 1ο όροφο του Λάτσειου –όπου βρίσκεται το γραφείο του δήμαρχου- βρέθηκαν δεκάδες πολίτες που συνάντησαν τον κ. Αντωνακόπουλο συζητώντας μαζί του διάφορα θέματα…

Η «Ημέρα του πολίτη» θα ξεκινά στις 11 πμ κάθε Τετάρτη προκειμένου να δίνεται η ευκαιρία σε όσους δημότες επιθυμούν να έχουν απ` ευθείας συζήτηση με τον ίδιο τον δήμαρχο. Όπως έχει διευκρινιστεί τις υπόλοιπες ημέρες, λόγω του όγκου και της σοβαρότητας των πολλαπλών προβλημάτων, ο κ. Αντωνακόπουλος θα ασχολείται αποκλειστικά με αυτά, που αφορούν τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών.

Χθες, πρώτη ημέρα εφαρμογής της νέας πρωτοβουλίας ήταν αρκετοί οι πολίτες που βρέθηκαν στο Λάτσειο προκειμένου να έχουν «τετ α τετ» συνομιλία με τον δήμαρχο, πλην  όμως ο πρώτος που έκανε ποδαρικό ήταν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ηλείας κκ Γερμανός…

Ο Μητροπολίτης Ηλείας μετά την συνάντηση του με τον δήμαρχο του Πύργου τόνισε πως «Ήρθα στο Λάτσειο για να ξανασυγχαρώ τον νέο δήμαρχο Τάκη Αντωνακόπουλο και να του ευχηθώ προκειμένου να έχει μια πολύ καλή Διακονία και να συνεχίσει με την ίδια όρεξη μέχρι και την τελευταία ημέρα της θητείας του.

Ειδικότερα όμως διάλεξα την ημέρα και ήρθα διότι ο δήμαρχος μεταξύ όλων των άλλων πρωτοβουλιών που παίρνει όρισε ημέρα ακροάσεως των πολιτών και ήθελα να τον συγχαρώ γι` αυτό αλλά και για να κάνω εγώ την αρχή.

Ήρθα ως πολίτης του δήμου για να συζητήσω με τον δήμαρχο κοινά θέματα. Τον συγχαίρω και πάλι για τις πρωτοβουλίες του και θα προσεύχομαι μαζί με τους συνεργάτες του να είναι εδώ και να δουλεύει.

Μάλιστα του έφερα και ως δώρο μερικές φωτογραφίες που είχα μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο Ρωσίας και να του προσφέρω και μια εικόνα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, ώστε να έχουμε πάντα Ευαγγέλια, δηλαδή καλές ειδήσεις στον δήμο και να έχουμε την Παναγία, τον Άγιο Χαράλαμπο και τον Άγιο Νικόλαο βοηθεία μας».

Από την πλευρά του ο κ. Αντωνακόπουλος δήλωσε ότι «Ευχαριστώ ιδιαίτερα τον Σεβασμιότατο για την επίσκεψη του.

Διευκρινίζω πως για εμένα δεν είναι απλά ο Σεβασμιότατος αλλά ο Πνευματικός πατέρας.

Σε όλες τις μεγάλες στιγμές της ζωής μου ήταν παρόν με τις ευλογίες του. Θεωρώ ότι οι ευλογίες του έχουν πιάσει τόπο αφού όλες οι προσπάθειες, σχεδόν, έχουν πάει καλά. Ελπίζω και η σημερινή του πρόβλεψη να δικαιωθεί και να πάμε καλά σε αυτή την ανάληψη ευθυνών απέναντι στους συμπολίτες μας.

Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε τον τόπο να προσθέσουμε και να βελτιώσουμε σε αυτά που βρήκαμε. Πιστεύουμε ότι πέραν της Θεολογική διάστασης και της κοινωνικής Εκκλησίας, η Εκκλησία διαθέτει ένα τεράστιο πολιτισμικό πλούτο ο οποίος αποτελεί επίσης τεράστια πολιτιστική κληρονομιά στη σύγχρονη κοινωνία γιατί διαφυλάχθηκε με αγώνα από τον κλήρο.

Αυτή η κληρονομιά έχει περάσει πολλές δοκιμασίες και εμείς πρέπει να την διατηρήσουμε αλλά και να την αναδείξουμε πολιτισμικά και αναπτυξιακά.

Κινούμενοι σε αυτή τη κατεύθυνση θα έχουμε ειδικούς συνεργάτες που θα μας φέρουν μελέτες και προτάσεις και που με την έγκριση της εκκλησίας και του Σεβασμιότατου θα προχωρήσουμε στην ανάδειξη αυτών των κληροδοτημάτων του Χριστιανισμού στον τόπο μας».

Ο Σεβασμιότατος αποχωρώντας είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει και με τους δημότες που περίμεναν έξω από το γραφείο του δημάρχου.

Όλη η επικαιρότητα