Ηλεία

Δ.Σ. Ανδραβίδας Κυλλήνης: Ο Χρήστος Ζαφειρόπουλος πρόεδρος με απόλυτη πλειοψηφία

Ακούστε το άρθρο

Παρασκευή 13 Ιουλίου θα κάνει την παρθενική του εμφάνιση ο νέος πρόεδρος του ΔΣ του Δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης Χρήστος Ζαφειρόπουλος ο οποίος εξελέγη χθες με απόλυτη πλειοψηφία, ύστερα από μυστική ψηφοφορία..

Αυτοδιοικητικός χαμηλών τόνων, που χαίρει συμπάθειας από όλους (σχεδόν) τους δημοτικούς συμβούλους, καλείται να δώσει «μάχες» στις συνεδριάσεις του ΔΣ που και λόγω προεκλογικής περιόδου δεν προβλέπεται γαλήνιο.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με 10 λεπτά καθυστέρηση με την αίθουσα του ΔΣ να είναι σχεδόν γεμάτη, τόσο από τα μέλη του ΔΣ όσο και από πολίτες που ήθελαν να παρακολουθήσουν την συνεδρίαση.

Έναρξη με εντάσεις

Στην έδρα προεδρεύων ο πρώτος σε ψήφους Δημοτικός Σύμβουλος Διονύσης Μάλλιαρης, δίπλα του ο δήμαρχος και ο γεν. γραμματέας Νίκος Σοφιανόπουλος.

Όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης ζήτησαν από το Προεδρείο να αναγνώσει την επιστολή παραίτησης  από το αξίωμα του προέδρου του ΔΣ κ. Δημήτρη Χάρδα αλλά ο κ. Μάλλιαρης το αρνήθηκε δημιουργώντας μια μικρή ένταση στην αίθουσα. «Δεν είμαστε υποχρεωμένοι να διαβάζουμε εφημερίδες και ιστοσελίδες για να ενημερωθούμε για τους λόγους παραίτησης του κ. Χάρδα, πρέπει να μας διαβάσετε την επιστολή», είπε μεταξύ άλλων ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Ανδρέας Κορομηλάς. «Ποιοι είναι οι λόγοι της παραίτησης; Ο κ. Χάρδας μιλάει για «αυλή», τι έχει να πει ο δήμαρχος», είπε στην τοποθέτησή του ο δημοτικός σύμβουλος της ελάσσονος μειοψηφίας κ. Γιάννης Λέντζας. Τελικά η επιστολή δεν αναγνώστηκε και τον  λόγο πήρε ο παραιτηθείς πρόεδρος κ. Δημ. Χάρδας, ο οποίος αφού ευχαρίστησε το Σώμα για την συνεργασία που είχαν όλο αυτό το διάστημα είπε ότι περίμενε σήμερα από τους δημοτικούς συμβούλους να καταγγείλουν την εγκύκλιο του ΥΠΕΣ που επιβάλλει να γίνει αποδεκτή η παραίτηση του δημοτικού συμβούλου από το αξίωμα του προέδρου του ΔΣ. Να σημειωθεί ότι από την διαδικασία της ψηφοφορίας αποχώρησε εξαρχής διαφωνώντας γενικότερα με τον «Καλλικράτη» ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Θεοδωρόπουλος.

Η πρόταση Ναμπίλ

Στη συνέχεια ο δήμαρχος ως επικεφαλής της πλειοψηφούσας παράταξης  πρότεινε ως υποψήφιο για το αξίωμα του προέδρου του ΔΣ τον κ. Χρήστο Ζαφειρόπουλο.  Ακολούθησε η  μυστική ψηφοφορία από την παράταξη Ναμπίλ επί της προτάσεως. Με 9 ψήφους από τους 13 που ψήφισαν, η πρόταση έγινε δεκτή. Βρέθηκαν επίσης: ένα ψηφοδέλτιο με το όνομα της κ. Τασίας Οικονομοπούλου, ένα με τον όνομα της κ. Πανταζοπούλου Νεκταρίας, ένα χωρίς σταυρό προτίμησης και ένα λευκά. Από την παράταξη της πλειοψηφίας απουσίαζε δικαιολογημένα η κ. Βασιλική Κομπορόζου.

Με απόλυτη πλειοψηφία

Έτσι η διαδικασία πέρασε στην ψηφοφορία (πάλι μυστική) του υποψηφίου από όλα τα μέλη το ΔΣ.

Λίγα λεπτά πριν τις 13.00, το Σώμα απεφάνθη: ο κ. Χρήστος Ζαφειρόπουλος έλαβε 15 ψήφους, ενώ βρέθηκαν 6 λευκά και τρία άκυρα(δύο ανέφεραν το όνομα της Τασίας Οικονομοπούλου και ένα το όνομα Χάρδας). Από την αντιπολίτευση απουσίαζε ο κ. Καπλάνης.

Δήλωση δημάρχου

Μετά την πρώτη μυστική ψηφοφορία ο δήμαρχος Ναμπίλ Μοράντ έκανε μια δήλωση με πολλούς αποδέκτες:

«Η Δημοκρατία φαίνεται στην πράξη. Είχα την δυνατότητα να προτείνω φανερή ψηφοφορία αλλά δεν το κάναμε. Προτιμήσαμε την μυστική, γιατί η παράταξή μας είναι ζωντανή, έχει πολλά και άξια στελέχη, αλλά μόνο ένας έπρεπε να πάρει την θέση. Κάποιοι μιλούσαν για έλλειψη δημοκρατίας αλλά μετά την σημερινή εξέλιξη απεδείχθη ότι έκαναν λάθος. Προτίμησα την μυστική γιατί σέβομαι τις ελεύθερες προτιμήσεις που είναι απόλυτα σεβαστές. Η παράταξή μας συνεχίζει σεβόμενη την ψήφο των πολιτών που μας εξέλεξε και είμαστε εδώ για να προσφέρουμε στους πολίτες.»

Η συνεδρίαση έκλεισε με τον νέο πρόεδρο του ΔΣ κ. Χρήστο Ζαφειρόπουλο να ευχαριστεί τον δήμαρχο και το Σώμα για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπό του.

Όλη η επικαιρότητα