Ψυχαγωγία

“Daredevil” season 3: O Daredevil επέστρεψε για να σώσει την ψυχή του και το τηλεοπτικό σύμπαν της Marvel

Ακούστε το άρθρο

H 3η σεζόν του Daredevil είναι εδώ και δηλώνουμε ευτυχισμένοι.

O Wilson Fisk ντυμένος με το χαρακτηριστικό λευκό κουστούμι του, πλησιάζει το παράθυρο του ξενοδοχείου, βάζει τα χέρια πίσω από την πλάτη και θαυμάζοντας την γειτονιά του Hell’s Kitchen από ψηλά, σαν η πόλη να ειναι δική του μονολογεί: «So, the devil is back». Αναφέρεται βέβαια στον Daredevil αλλά το μυαλό μας τριβέλίζει αυτό το παιχνίδι αυτοαναφοράς γιατί φυσικά και ο Wilson Fisk, είναι ο διάβολος ο ίδιος.

Θα γελαστείτε πολλές φορές από τον μεγαλόσωμο κακό. Και θα είναι αυτή η σπουδαία ενσάρκωση του μοχθηρού εχθρού από τον Vincent D’Οnofrio που θα σας καθηλώσει και θα σας παρασύρει στο να πιστέψετε ότι στο όνομα της αγάπης, όλοι οι άνθρωποι μπορεί να μετανοήσουν. Με σταθερό ρυθμό μας αποκαλύπτεται η πολυεπίπεδη προσωπικότητα του, που κάθε άλλο παρά έχασε το κύρος της όσο ήταν στη φυλάκη. Η αγάπη όμως είναι η κινητήριος δύναμη τόσο του Fisk όσο και του Matt Murdock (του Τσάρλι Κοξ, του Daredevil ντε!) που προσπαθεί να προστατεύσει τη μοναδική του οικογένεια, την Karen και τον Foggie. Στο όνομα αυτής και οι δυο αντίπαλοι ξεπερνάν τον εαυτό τους.

Υπάρχει ένας μίτος που ξετυλίγεται διαρκώς με διάφορες διακλαδώσεις. Ακολουθούμε την περσόνα του Fisk και τα 4 χρόνια απουσίας του. Καταλήγουμε στο οτι αυτή η πόλη όντως του ανήκει και είναι τόσο δύσκολο ο Daredevil να νικήσει σ’αυτό το σύμπαν χειραγώγησης και προδοσίας. Τουλάχιστον όχι μόνος του. Παρακολουθούμε το παρελθόν του Matt, εκεί που νομίζαμε οτι τα ξέραμε σχεδόν όλα. Ακόμα και ένα επεισόδιο σχεδόν αποκλειστικά αφιερωμένο στην Κaren δε μας ξένισε και έδωσε στο χαρακτήρα της το βάθος που μέχρι τώρα δεν είχε.

Συμπληρωματικά στοιχεία ευαισθησιας φέρνουν νέοι χαρακτήρες όπως η αδερφή Maggie και ο πράκτορας Nadeem και ενώνουν το καστ σε ένα μωσαϊκό σχεδόν ατόφιο.

Αυτό που όμως πραγματικά μας ενδιαφέρει είναι πώς θα έρθει επιτέλους αυτή η κάθαρση για τον Matt Murdock και αν ο μόνος τρόπος είναι να σκοτώσει για πρώτη φορά με την ιδιότητα του Daredevil. Ίσως η επανάληψη αυτής της διαπραγμάτευσης να κουράζει λίγο αλλά δε πειράζει, είναι από τα λίγα που έχουμε να συγχωρήσουμε.

To Daredevil στον τρίτο του κύκλο είναι οπτικά πανέμορφο και ρυθμικά πανέξυπνο. Ένα κράμα κόμικ και ενός χαμένου επεισοδίου από Βlack Μirror. Η αλήθεια είναι πως δεν περιμέναμε η τηλεόραση της Marvel να μας εκπλήξει τόσο πολύ – ιδίως μετά τους «Defenders». Σίγουρα ελπίζαμε εφόσον άργησε 2 χρόνια, να μείνει πιστή στις προηγούμενες σεζόν αλλά έβαλε τον πήχη πολύ ψηλότερα δίνοντας υπόσχεση που ευχαρίστως να περιμένουμε άλλα 2 για να τη δούμε να υλοποιείται.

Πηγή: moveitmag.gr

Όλη η επικαιρότητα