Δε θέλουμε (ακόμη) αεροδρόμιο;

aerodromio_kalamatas_0_2.jpg

Προσπαθώ ακόμη να καταλάβω την πολιτική σκέψη και τα κριτήρια εκείνων που δεν ήθελαν και εξακολουθούν να μη θέλουν τη λειτουργία αεροδρομίου στην Ηλεία, την περιοχή δηλαδή που κατ’ εξοχήν θα έπρεπε να το διαθέτει εδώ και αρκετά χρόνια.

Η άποψη επίσης, περί της αλλαγής του σχεδιασμού και της στρατηγικής για τα θέματα ανάπτυξης και υποδομών στον τόπο, για την οποία προβληματίστηκαν (ίσως και δικαιολογημένα) κάποιοι εκ των φορέων και των εκπροσώπων του Νομού μας στο πρόσφατο παρελθόν, αποδομήθηκε εξ αντικειμένου στην πορεία του χρόνου…

Διαπιστώσαμε άλλωστε, ότι ακόμη και σχεδιασμούς να αλλάξεις, δύσκολα μπορείς να έχεις αποτελέσματα αν δεν ξεπεράσεις την… «τεχνοτροπία», την ευελιξία δράσης, τη σοβαρότητα, την αποφασιστικότητα και την πειθώ που διαθέτουν κάθε φορά οι γείτονές σου, για να παίρνουν αυτό το οποίο και εσύ τουλάχιστον δικαιούσαι…

Μένουμε έτσι βήματα πίσω όταν οι υπόλοιποι εξελίσσονται και ενισχύουν την προβολή και την οικονομία τους. Σε μια εποχή που και τα δύο μας είναι πολύτιμα και απαραίτητα. Δε θέλουμε να πιστεύουμε ακόμα ότι «μπορούμε να στηριχτούμε στις δικές μας δυνάμεις» και να μην περιμένουμε τη σωτηρία από τους γύρω μας, ας το δείξουμε εμπράκτως.

Προχθές λοιπόν διαβάσαμε ότι ήδη έφτασε η πρώτη πτήση της Aegean από το Παρίσι στην Καλαμάτα (!) μεταφέροντας Γάλλους δημοσιογράφους και τουριστικούς πράκτορες. Η παρουσία τους καθοριστική για τη διαφήμιση της Μεσσηνίας που έτυχε ασφαλώς με την απευθείας σύνδεση της περιοχής με τη Γαλλική πρωτεύουσα.

Το καλωσόρισμα ήταν ενθουσιώδες και θερμό με τον δήμο Καλαμάτας να προσφέρει πελοποννησιακά προϊόντα, πληροφοριακό υλικό και να πραγματοποιεί ειδική τελετή με παραδοσιακούς χορούς την οποία λάμπρυνε με τη συμμετοχή του ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης.

Το αεροδρόμιο της Καλαμάτας άμεσα θα συνδεθεί και με άλλους προορισμούς που αφορούν πρωτεύουσες ευρωπαϊκού και αραβικών χωρών ενώ αρχές Ιουνίου ξεκινούν οι πτήσεις για τη Βηρυτό.

Να υπενθυμίσουμε εδώ ότι η έναρξη λειτουργίας του συγκεκριμένου αεροδρομίου έγινε πριν λίγο καιρό όταν εμείς μάλλον εγκαταλείπαμε την ιδέα του δικού μας.

Επίσης, σε πολύ καλούς ρυθμούς και με εξαιρετικώς φθηνά δρομολόγια για το εξωτερικό κινείται και το αεροδρόμιο του Αράξου στη Δυτ. Αχαΐα. Με βάση τις στατιστικές δε, το μεγάλο ποσοστό 60% δηλαδή περισσότεροι από τους μισούς επιβάτες διακινούνται στην Ηλεία!

Και όμως εμείς πριν από μερικά χρόνια, σχηματίζαμε «θεσμικά μέτωπα» για την Ανδραβίδα και δήθεν φωνάζαμε και αγανακτούσαμε όταν οι Αχαιοί μεθοδικά, ενωμένα και αθόρυβα «έκλεβαν» από την Ηλεία ένα ακόμη σημαντικό έργο ανάπτυξης.

Να θυμίσουμε ακόμη ότι μείναμε αδιάφοροι και αδρανείς όταν μάθαμε για την κατασκευή – λειτουργία και του αεροδρομίου της Τρίπολης που πάντως έγινε με διαφορετικά από εκείνα της Καλαμάτας χαρακτηριστικά.

Αλήθεια επιμένουν κάποιοι ότι παρ’ όλα αυτά δεν θέλουμε και δεν πρέπει να διεκδικούμε έργο στις γεμάτες προϋποθέσεις για κάτι τέτοιο Ανδραβίδα;