Καιρός

Δείτε ποιες περιοχές θα πληγούν από την κακοκαιρία τις επόμενες ημέρες

deite_poies_periohes_tha_pligoyn_apo_tin_kakokairia_tis_epomenes_imeres.jpg
Ακούστε το άρθρο

Υπομονή μέχρι τα μέσα της επόμενης εβδομάδας για βελτίωση του καιρού συνιστά μιλώντας στο protothema.gr ο διευθυντής προγνώσεων της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς.

Με βάση τα μέχρι στιγμής διαθέσιμα στοιχεία, η κακοκαιρία που οφείλεται σε ένα βαρομετρικό χαμηλό που μας έρχεται από τα βόρεια θα προκαλέσει βροχές και καταιγίδες κυρίως την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο.

Όσον αφορά στις επόμενες ώρες η εκτίμηση του κ. Κολυδά είναι ότι από τις βροχές και τις καταιγίδες που χτύπησαν το Βόλο θα επηρεαστούν κυρίως νησιωτικές περιοχές και κυρίως από το πρωί της Παρασκευής οι περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Γενικά η κακοκαιρία των επόμενων 48 ωρών θα επηρεάσει κυρίως τις περιοχές της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας. 

Όπως εξήγησε ο κ. Κολυδάς το συγκεκριμένο βαρομετρικό χαμηλό περνάει αρκετά βόρεια από την Ελλάδα και γι’ αυτό τα φαινόμενα θα είναι έντονα αλλά όχι τόσο έντονα όσο στις χώρες της βόρειας βαλκανικής όπως η Ρουμανία.

Το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού των επόμενων ημερών θα είναι και οι ισχυροί νοτιοδυτικοί άνεμοι έντασης 7 με 8 μποφόρ που θα φυσάνε και στο λεκανοπέδιο της Αττικής.

Ειδικά, δε, για την Αττική η εκτίμηση του κυρίου Κολυδά είναι ότι ούτε σήμερα ούτε και αύριο, Παρασκευή, θα υπάρξουν έντονα φαινόμενα αλλά αντίθετα βροχές αναμένονται την Κυριακή.

«Κυρίως θα επηρεαστούν η Σαμοθράκη, η Λήμνος και η Χίος» τις επόμενες ημέρες σημειώνει ο διευθυντής προγνώσεων της ΕΜΥ./

Παράλληλα προειδοποιεί για νέο βαρομετρικό χαμηλό από την Ιταλία από Δευτέρα προς Τρίτη με την κακοκαιρία να εκτυλίσσεται από τα δυτικά προς τα ανατολικά κυρίως στην κεντρική και τη βόρεια χώρα.

Όσον αφορά τέλος στη θερμοκρασία αυτή αναμένεται να σημειώσει πτώση έως και 5 βαθμούς Κελσίου ως προς τις μέγιστες τιμές της και θα κυμανεθεί στα επίπεδα των 26-27 βαθμών Κελσίου.

Όλη η επικαιρότητα