Αποδράσεις

Δείτε το πιο πολυτελές ξενοδοχείο στην Ευρώπη

apodraseis.jpg
Ακούστε το άρθρο

Πρόκειται για το καλύτερο νέο ξενοδοχείο του 2014, σύμφωνα με το Forbes

Το Peninsula Paris, που ανήκει σε μια μικρή αλυσίδα πολυτελών ξενοδοχείων η οποία ανταγωνίζεται κολοσσούς όπως η Seasons, η Ritz-Carlton, η Mandarin Oriental και η Park Hyatt, άνοιξε τις πύλες του τον Αύγουστο, με το Forbes να κάνει λόγο για το μεγαλύτερο γεγονός εγκαινίων νέου ξενοδοχείου για το 2014. 

Ειδικότερα, πρόκειται μόλις για το δέκατο στη σειρά ξενοδοχείο της Peninsula, το οποίο, δέχτηκε τους πρώτους επισκέπτες του την 1η Αυγούστου, 80 χρόνια μετά την πρώτη λειτουργία της ναυαρχίδας, και πρώτης μονάδας της αλυσίδας, στο Χονγκ Κονγκ. Το Peninsula Paris βρίσκεται στη Λεωφόρο Αvenue Kleber και στεγάζεται στις εγκαταστάσεις του πρώην Τhe Majestic Hotel που ξεκίνησε τη λειτουργία του 1908. 

Αξίζει να σημειωθεί πως για την αλυσίδα Peninsula, που εξαπλώνεται σε εξαιρετικά αργούς ρυθμούς, η γαλλική πρωτεύουσα αποτέλεσε το κατάλληλο έδαφος – και το πρώτο στην Ευρώπη – για την ανάπτυξη της φιλοξενίας που αντιπροσωπεύει τα ξενοδοχεία της. «Το Παρίσι είναι η επιτομή της κομψότητας, του ρομαντισμού και της επιτήδευσης, στοιχεία τα οποία συμβαδίζουν με τη φιλοσοφία της The Peninsula», δήλωσε ο υπεύθυνος λειτουργίας της The Peninsula Hotels, Peter C. Borer. Όπως είπε, «προβιβάζουμε την εμπειρία των επισκεπτών, δίνοντάς τους την ευκαιρία να εξερευνήσουν την πλούσια ιστορία της γαλλικής κουλτούρας».


Άλλωστε, τα λίγα ξενοδοχεία και τα στοιχεία της ποιότητας και της συνέπειας αποτελούν τα κύρια χαρακτηριστικά του brand αυτού. Και τα τρία ξενοδοχεία που διαθέτει η εταιρία στις ΗΠΑ, στη Νέα Υόρκη, στο Σικάγο και στο Μπέβερλι Χιλς, διαθέτουν τη μεγαλύτερη αξιολόγηση πέντε αστέρων στο Forbes, καθιστώντας το brand το μοναδικό στον κόσμο που λαμβάνει διθυραμβικές κριτικές για όλες τις μονάδες, οι οποίες είναι διάσπαρτες σε διαφορετικά σημεία του κόσμου.

Η ναυαρχίδα της αλυσίδας στο Χονγκ Κονγκ έχει αποσπάσει πολλές φορές τον τίτλο του μοναδικού καλύτερου ξενοδοχείου στον κόσμο, ακόμα και πριν την ολοκλήρωση μιας αναμόρφωσης ευρείας κλίμακας η οποία βελτίωσε ακόμη περισσότερο τις υπηρεσίες που προσφέρει.  

Σημείο αναφοράς τους είναι οι υπηρεσίες τελευταίας τεχνολογίας εντός των δωματίων που χαρακτηρίζονται ως οι καλύτερες της παγκόσμιας βιομηχανίας φιλοξενίας. Παρότι μικρή φίρμα, η Peninsula είναι η μόνη φίρμα με το δικό της εργαστήριο R&D όπου αναπτύσσει αντιπροσωπευτικά προϊόντα της κάθε μονάδας. Τηλεοράσεις 3D με home theater, σύστημα video-on-demand, τηλεοράσεις προηγμένης τεχνολογίας, τάμπλετ με ενσωματωμένες χρηστικές πληροφορίες του ξενοδοχείου (με υπηρεσίες παραγγελίας δωματίου), απεριόριστες διεθνείς τηλεφωνικές κλήσεις από το τηλέφωνο του δωματίου, ελεύθερο wifi με οπτικές ίνες σε μεγάλες ταχύτητες, εφαρμογές για κινητά που επιτρέπουν με το πάτημα ενός κουμπιού την ειδοποίηση του προσωπικού για την ετοιμασία του δωματίου, ειδικές κουρτίνες και φωτισμός για ρύθμιση σύμφωνα με τη διάθεση του επισκέπτη, είναι μερικές από τις υπηρεσίες που ξεχωρίζουν την αλυσίδα. 

Πηγή: protothema.gr

Όλη η επικαιρότητα