Εκκλησία

Δεκαπενταύγουστος: Οι θρησκευτικές εκδηλώσεις στην Ιερά Μονή Σκαφιδιάς

skafidia_1.jpg
Ακούστε το άρθρο

Με λαμπρότητα εορτάσθηκε την περασμένη Δευτέρα το «Πάσχα του Καλοκαιριού» η μεγάλη εορτή της Χριστιανοσύνης, η Κοίμηση της Θεοτόκου. Οι θρησκευτικές εκδηλώσεις στην Ιερά Μονή Σκαφιδιάς, όπως κάθε χρόνο, τελέσθηκαν με απόλυτη κατάνυξη, όπου χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ηλείας, Γερμανός, πλαισιωμένος από ιερείς της Μητροπόλεως Ηλείας.

Χιλιάδες πιστοί, προσήλθαν και προσκύνησαν την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας, ζητώντας η Θεοτόκος να κάνει το θαύμα της και να απαλύνει κάθε πόνο.

Στη Θεία Λειτουργία παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων οι βουλευτές Ηλείας, Κώστας Τζαβάρας και Γιάννης Κουτσούκος, ο πρώην βουλευτής, Μιχάλης Κατρίνης, ο αντιδήμαρχος Πύργου, Διονύσης Μπέλτσος και ο πρόεδρος του ΕΒΕ Ηλείας, Κώστας Νικολούτσος ενώ οι χιλιάδες πιστοί που είχαν μεταβεί στην Ιερά Μονή Σκαφιδιάς, παρακολούθησαν λίγη ώρα αργότερα την λιτανεία της Ιερής εικόνας και άκουσαν το ιερό κήρυγμα του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Ηλείας, Γερμανού, ο οποίος στάθηκε στην σημασία της εορτής αυτής και στα θαύματα που η Παναγία έχει κάνει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την διάρκεια των θρηκευτικών εκδηλώσεων στην Ιερά Μονή της Σκαφιδιάς, οι πιστοί, όπως κάθε χρόνο είχαν την ευκαιρία να κάνουν την βόλτα τους στο πανηγύρι που απαρτιζόταν από τους πάγκους των μικροπωλητών και αρκετοί να δοκιμάσουν τα νόστιμα εδέσματα που είχαν ετοιμασθεί από νωρίς το πρωί.

ΠΗΓΗ ΓΙΑΚΟΥΜΕΛΟΥ

Όλη η επικαιρότητα