Ηλεία

«Δεν αναστέλλεται – Δεν κλείνει!»

nosokomio-2.jpg
Ακούστε το άρθρο

Μήνυμα με πολλούς αποδέκτες στέλνουν το Σωματείο εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Αμαλιάδας και η Ένωση Ιατρών του Νοσοκομείου Αμαλιάδας, οι οποίοι ξεκαθαρίζουν προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν δέχονται καμία αναστολή λειτουργίας ή κλείσιμο τμημάτων- κλινικών και Νοσοκομείων.

Αφορμή στάθηκε η ενέργεια να έρθουν στο φως της δημοσιότητας έγγραφα που έκαναν λόγο για αναστολή λειτουργίας της παθολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Αμαλιάδας και το Σωματείο εργαζομένων αλλά και η Ένωση ιατρών, δια των προέδρων τους κ. Βασίλη Μιχαλόπουλου και κ. Κωνσταντίνου Καραΐνδρου αντίστοιχα, προχώρησαν χθες στην έκδοση κοινής ανακοίνωσης, ενώ είχε προηγηθεί συνάντηση με τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ κ. Γιώργο Γιαννόπουλο, όπου και συζητήθηκαν εκτενώς όλα τα θέματα του Νοσοκομείου Αμαλιάδας.

 

Η ανακοίνωση

Στη σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε οι πρόεδροι των δύο οργάνων καταγγέλλουν πρακτικές και κάνουν λόγο για διαστρέβλωση της πραγματικότητας και επικίνδυνες ενέργειες που πυροδοτούν την όποια προσπάθεια συνεργασίας. Ειδικότερα, στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Με λύπη μας για άλλη μια φορά αναγκαζόμαστε να καταγγείλουμε πρακτικές, που στόχο έχουν τη διαστρέβλωση σχετικά με τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας του Νοσοκομείου Αμαλιάδας. Συγκεκριμένα θεωρούμε απαράδεκτη και αντιδεοντολογική τη δημοσιοποίηση και εκμετάλλευση με πηχυαίους τίτλους, εγγράφων όπως αυτά δημοσιεύθηκαν στον τοπικό Τύπο το Σάββατο 4-4-2015. Τέτοιου είδους ενέργειες είναι επικίνδυνες και πυροδοτούν τις όποιες προσπάθειες συνεργασίας. Η κατάσταση στο Νοσοκομείο μας όπως άλλωστε και σε όλα τα Νοσοκομεία της χώρας, είναι εδώ και καιρό οριακή, καθώς το ανθρώπινο δυναμικό που υπηρετεί σ’ αυτό έχει ξεπεράσει τον εαυτό του προκειμένου να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες και να μην λείψει η νοσηλευτική κάλυψη από τον πληθυσμό του Νομού μας. Πρέπει να γίνει σε όλους κατανοητό ότι τυχόν αναστολή λειτουργίας ΤΜΗΜΑΤΩΝ ή ΚΛΙΝΙΚΩΝ του Νοσοκομείου Αμαλιάδας σημαίνει αυτόματα την κατάρρευση των δομών υγείας του Νομού».

 

Ίση μεταχείριση

Συνεχίζοντας στην κοινή τους ανακοίνωση οι δύο πρόεδροι απαιτούν από την Διοίκηση του Γ.Ν. Ηλείας, στα πλαίσια της αγαστής συνεργασίας και αλληλοκάλυψης, ίση μεταχείριση και δίκαιη διαχείριση των ζητημάτων που προκύπτουν στη λειτουργία τους.

Ξεκαθαρίζουν δε πως θεωρούν σαν βάση οποιασδήποτε συζήτησης την θέση του διοικητή της 6Ης ΥΠΕ, με την οποία δηλώνουν ότι συμφωνούν απόλυτα, όπως εκφράστηκε κατά την χθεσινή τους συνάντηση στην 6η ΥΠΕ, ότι δηλαδή δεν θα γίνει καμία αναστολή λειτουργίας ή κλείσιμο τμημάτων, κλινικών και Νοσοκομείων.

Μαρία Καραμπάτση

(karabatsimaro@yahoo.gr)

Όλη η επικαιρότητα