Κόσμος

Δεν εγκαταλείπουν την ελπίδα στο Μεξικό Ακόμα αναζητούν επιζώντες από τον σεισμό

Ακούστε το άρθρο

Ο χρόνος, ανελέητος, ισοπεδώνει κάθε ελπίδα να βρεθούν επιζώντες στα συντρίμμια του ισχυρού σεισμού που συγκλόνισε την περασμένη εβδομάδα το Μεξικό και στοίχισε τουλάχιστον 319 ανθρώπινες ζωές.

Ωστόσο σωστικά συνεργεία και οι εθελοντές συνεχίζουν με πείσμα τις έρευνές τους ενώ ο στρατός εξακολουθεί να ψάχνει μία υπάλληλο στο σχολείο Ενρίκε Ρεμπσαμέν, όπου έχασαν τη ζωή τους 19 παιδιά κι έξι ενήλικοι.

Η χώρα έχει βυθιστεί στο πένθος με αλλεπάλληλες κηδείες και αγρυπνίες.

Ο απολογισμός των νεκρών του σεισμού της 19ης Σεπτεμβρίου ανέβηκε μετά το μεσημέρι της Κυριακής στους 319 νεκρούς, εκ των οποίων οι μισοί και πλέον ζούσαν στην Πόλη του Μεξικού.

Από την Παρασκευή, σωστικά συνεργεία και εθελοντές δεν ανασύρουν παρά μόνο πτώματα.

Οι αρχές, ως και ο πρόεδρος Ενρίκε Πένια Νιέτο, προσπαθούν να καθησυχάσουν τις οικογένειες επαναλαμβάνοντας εδώ και μέρες ότι σε κανένα από τα κτίρια που κατέρρευσαν δεν θα αρχίσουν εργασίες κατεδάφισης ή απομάκρυνσης των συντριμμιών πριν ανασυρθούν όλοι οι αγνοούμενοι.

Ξένα σωστικά συνεργεία—Αμερικανοί, Ισπανοί, Ισραηλινοί, Ιάπωνες—συνεχίζουν το έργο τους στο πλευρό των Μεξικανών με ειδικό εξοπλισμό και εκπαιδευμένα σκυλιά.

Το Σάββατο, η αντοχή των Μεξικανών δοκιμάστηκε ακόμα μία φορά από τον νέο σεισμό των 6,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Δύο γυναίκες έπαθαν έμφραγμα και απεβίωσαν ενώ τη ζωή τους έχασαν ακόμα δύο άνθρωποι.

Πηγή: newsbeast.gr 

Όλη η επικαιρότητα