Lifestyle

Δεν είναι παράνομη η φωτογράφηση γυναικών κάτω από τις μίνι φούστες τους

den_einai_paranomi_i_fotografisi_gynaikon_kato_apo_tis_mini_foystes_toys.jpg
Ακούστε το άρθρο

Μεγάλες αντιδράσεις προκαλεί στις ΗΠΑ, απόφαση δικαστηρίου της Ουάσιγκτον, σύμφωνα με την οποία αθωώθηκε άντρας από την Βιρτζίνια που κατηγορούνταν ως ηδονοβλεψίας επειδή φωτογράφιζε γυναίκες κάτω από τις μίνι φούστες τους. 

Το περιστατικό έγινε το 2013 όταν ο Christopher Cleveland έβγαζε φωτογραφίες γυναίκες κάτω από τις μίνι φούστες τους, ενώ αυτές βρίσκονταν στο Lincoln Memorial. Οι αστυνομικοί ανακάλυψαν στην φωτογραφική του μηχανή δεκάδες φωτογραφίες γυναικών, όμως η δικαστής Juliet McKenna τον έκρινε αθώο.



“Το δικαστήριο δεν βρήκε στοιχεία ενοχής γιατί αν κάποια γυναίκα ντύνεται έτσι (με μίνι) και κυκλοφορεί μέρα, σε τόσο κόσμο, σίγουρα δεν θέλει ιδιωτικότητα”, αιτιολόγησε την ετυμηγορία της η δικαστής.




Επίσης προσέθεσε ότι ο Cleveland δεν έκανε τρομερή προσπάθεια για να τραβήξει φωτογραφίες και ούτε ήταν ακριβώς κάτω από την φούστα για να θεωρηθεί ηδονοβλεψίας.




Νωρίτερα πάντως δικαστήριο του Τέξας είχε αποφανθεί ότι οι φωτογραφίες κάτω από το μίνι, οι λεγόμενες up-skirt είναι προστατευόμενες ως μέσο ελευθερίας της έκφρασης.







www.protothema.gr

Όλη η επικαιρότητα