Ηλεία

Δεν εξέλεξε Συμπαραστάτη του Δημότη

dscn4444.jpg
Ακούστε το άρθρο

Χωρίς να εκλέξει Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης κύλησε η χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ανδραβίδας – Κυλλήνης αφού κανένας από τους υποψήφιους δεν κατάφερε να λάβει τα 2/3 των ψήφων του Δημοτικού Συμβουλίου, ήτοι 18 ψήφους. Ο αριθμός των ενδιαφερόμενων τροποποιήθηκε σε 7, με τέσσερις ακόμα να αποσύρουν την υποψηφιότητά τους, ενώ πριν την έναρξη της διαδικασίας αποχώρησαν ο δημοτικός σύμβουλος της συμπολίτευσης κ. Νίκος Ψυχογιός και ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κ. Γιάννης Θεοδωρόπουλος.

Στην πρώτη ψηφοφορία, η κα Αλεξάνδρα Λυκοκανέλλου έλαβε 6 ψήφους, η κα Αικατερίνη Γκουντζουρή και ο κ. Μιχάλης Κυριακόπουλος από 4, ο κ. Κώστας Βαρβαρέσος και ο κ. Γιώργος Σερέτης από 2 και τέλος ο κ. Ανδρέας Κανελλόπουλος και ο κ. Παναγιώτης Καραδήμας από 1 ψήφο. Επίσης, στην πρώτη συνεδρίαση βρέθηκαν 3 λευκά και ένα ασταύρωτο ψηφοδέλτιο.

Στη δεύτερη ψηφοφορία, αν και το αποτέλεσμα άλλαξε δεν ήταν ικανό για να δώσει σε κάποιον από τους υποψήφιους την πλειοψηφία που χρειαζόταν.

Έτσι, στη δεύτερη ψηφοφορία ο κ. Μιχάλης Κυριακόπουλος «τερμάτισε» με 8 ψήφους, η κα Αλεξάνδρα Λυκοκανέλλου με 7, η κα Αικατερίνη Γκουντζουρή με 4 και ο κ. Παναγιώτης Καραδήμας με 1 ψήφο, ενώ οι κ.κ. Κώστας Βαρβαρέσος, Ανδρέας Κανελλόπουλος και Γιώργος Σερέτης δεν έλαβαν καμία ψήφο. Στη δεύτερη ψηφοφορία βρέθηκαν 4 λευκά ψηφοδέλτια.

Πριν την έναρξη της ψηφοφορίας ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κ. Γιάννης Θεοδωρόπουλος αποχώρησε, καλώντας στην τοποθέτησή του, τους υποψήφιους για τη θέση του Συμπαραστάτη του Δημότη να παραιτηθούν, χαρακτηρίζοντας τον θεσμό «παρασιτικό» και χωρίς να προσφέρει κάτι.

Από τη διαδικασία ωστόσο αποχώρησε και ο δημοτικός σύμβουλος της συμπολίτευσης κ. Νίκος Ψυχογιός, ισχυριζόμενος ότι δεν έγινε δεκτή αίτηση συνδημότισσάς του για τη θέση του Συμπαραστάτη του Δημότη λόγω του ότι είχε παρέλθει η προθεσμία αν και ζητήθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο να κατατεθούν υποψηφιότητες της τελευταίας στιγμής, ακόμα και πριν την έναρξη της ψηφοφορίας. 

Πριν την έναρξη της διαδικασίας, την υποψηφιότητά τους είχαν αποσύρει οι κ.κ. Χαράλαμπος Παλλαδινός, Γιώργος Μπακογιάννης, Νίκος Κατσαμπέρης και Νίκος Πανταζής.

 

Τα εκτός ημερήσιας διάταξης θέματα

Πρώτος τον λόγο στην εκτός ημερήσιας διάταξης συζήτηση έλαβε ο δημοτικός σύμβουλος της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ. Γιάννης Λέντζας, ο οποίος ζήτησε από το Δημοτικό Συμβούλιο να πραγματοποιήσει συνεδριάσεις και σε άλλες Δημοτικές Κοινότητες του δήμου, ενώ καυτηρίασε τη λειτουργία του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού Αθλητισμού και Περιβάλλοντος για τη διοργάνωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων, ιδιαίτερα στην περιοχή της Βάρδας, που συνέπεσαν μαζί με ποδοσφαιρικό αγώνα στον οποίο σημειώθηκαν επεισόδια, με την αστυνομία να είμαι «μοιρασμένη» ανάμεσα στις εκδηλώσεις και στο γήπεδο!

Στον κ. Λέντζα απάντησαν οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Ανδρέας Χαμουζάς, ο οποίος τόνισε ότι οι εκδηλώσεις ήταν άκρως επιτυχημένες, και ο αντιδήμαρχος κ. Τάσος Μυλωνόπουλος, ο οποίος τόνισε ότι σύμφωνα με τη νομοθεσία θα φέρει στην επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. πρόταση, ώστε συνεδριάσεις για τους επόμενους 6 μήνες να γίνονται στην ιστορική έδρα του δήμου η οποία είναι η Βάρδα.

Από την πλευρά του ο δημοτικός σύμβουλος της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ. Διονύσιος Καπλάνης ζήτησε να μεριμνήσει η Δημοτική Αρχή ώστε να γίνει φέτος νωρίτερα η δημοπράτηση των καντινών, με τον αντιδήμαρχο κ. Ανδρέα Μίγκο να απαντά ότι δεν μπορεί ο δήμος να δημοπρατήσει κάτι που δεν του ανήκει, αν δεν γίνει δηλαδή πρώτα η παραχώρηση από την Κτηματική Υπηρεσία.

Ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κ. Γιάννης Θεοδωρόπουλος ζήτησε να μάθει εάν υπάρχει σεισμόπληκτο δάνειο για το σχολείο της Κάτω Παναγιάς που τα χρήματά του κάπου έχουν «χαθεί», με την αντιδήμαρχο οικονομικών κα Ελένη Καραγιάννη Λευκαδίτη να απαντά ότι γνωρίζει το θέμα και ότι γίνεται έρευνα μέσω του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων και της Δ.Ο.Υ.

Ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Νεόφυτος Παπαδόπουλος έθιξε το θέμα των τελών των κοινόχρηστων χώρων, του κληροδοτήματος Καλάκου, του καταφύγιου του Αγίου Παντελεήμονα, του ιατρείου των Λεχαινών και του δημοτικού φωτισμού, ενώ ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ. Τάκης Λαϊνάς τόνισε ότι σε επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου πρέπει να συζητηθεί το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Και νέα συνεδρίαση την Τετάρτη

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ανδραβίδας – Κυλλήνης συνεδριάζει εκ νέου την Τετάρτη, στις 8 το βράδυ, με μοναδικό θέμα τη συζήτηση και τη λήψη απόφασης επί των προτάσεων της Επιτροπής που συγκροτήθηκε από το Συμβούλιο, κατόπιν αιτήματος των κατοίκων του οικισμού των Αγίων Θεοδώρων και του Αγίου Γεωργίου για τη λειτουργία της εταιρείας FARGECO στην περιοχή των Αγίων Θεοδώρων.

Στάθης Πουλιάσης

(Stathispatris@Yahoo.com

Όλη η επικαιρότητα