Ελλάδα

«Δεν είμαι δολοφόνος» – Η απολογία του συντρόφου της Φαίης

Ακούστε το άρθρο

Η επιπόλαιη περιπέτεια με την αδελφή της είχε δηλητηριάσει τη σχέση του με τη Φαίη Μπλάχα και στάθηκε η αφορμή για να γραφτεί το μοιραίο τέλος όπως περιέγραψε στο δικαστήριο ο κατηγορούμενος για την δολοφονία της 23χρονης, Βαγγέλης Στεφανάκης.

Ψύχραιμος ο 29χρονος κατηγορούμενος στην απολογία του ισχυρίστηκε, ενώπιον του δικαστηρίου, πως σε καμία περίπτωση δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει με τα ίδια του τα χέρια τη σύντροφο του, πριν από περίπου τέσσερα χρόνια στη Νέα Μάκρη. «Δεν είμαι δολοφόνος. Με παρουσιάζουν σαν έναν άνθρωπο που δεν ξέρω καν. Ένας απερίσκεπτος ήμουν χωρίς μυαλό, άμυαλος. Αυτόν τον άνθρωπο που παρουσιάζουν τον δολοφόνο, το φονιά εγώ δεν το ξέρω. Την κοπέλα τη χτύπησα πάνω στα νεύρα μου ποτέ δεν σκέφτηκα ότι θα κάνω τέτοια ζημιά. Ποτέ δεν φαντάστηκα ότι μπορούσα σηκώνοντας τα χέρια μου να κάνω τέτοια ζημιά σε άνθρωπο. Εκείνο το βράδυ τσακωνόμασταν δεν σκέφτηκα τίποτα…» είπε.

«Με την Μαριαλένα έγινε για χαζομάρα»

Ο Βαγγέλης Στεφανάκης μιλώντας για τη Φαίη έκανε λόγο για μια σχέση στην οποία κυριαρχούσε το πάθος και η ζήλια.

Όπως είπε ο ίδιος χωρίς να το θέλει έγινε το μήλον της έριδος ανάμεσα στις δυο αδελφές οι οποίες τον διεκδικούσαν κηρύσσοντας «πόλεμο» η μια στην άλλη.

«Με την Μαριαλένα έγινε για χαζομάρα» είπε ο κατηγορούμενος αναφερόμενος στο βράδυ πάθους που έζησε με την αδελφή της συντρόφου του και αποτέλεσε την απαρχή μιας θυελλώδους περιόδου για το ζευγάρι. Ο κατηγορούμενος υποστήριξε πως έτρεφε τρυφερά αισθήματα για τη Φαίη και δεν τον ενδιέφερε η αδελφή της η οποία ωστόσο προσπαθούσε να τους δημιουργεί συνεχώς προβλήματα.

«Η Μαριαλένα άρχισε να με προσεγγίζει διαφορετικά. Γυρίζοντας από διασκέδαση πήγα στο σπίτι της την Μαριαλένα και ανοίγοντας την πόρτα έγινε μια χαζομάρα. Εγώ ένιωθα άσχημα την άλλη μέρα γιατί περνούσα καλά με τη Φαίη. Της ζήτησα να μην πούμε τίποτα. “Μην μου το χαλάσεις , σε παρακαλώ” της είπα και εκείνη συμφώνησε. Η Φαίη τα έμαθε όλα από εμάς τους δυο. Η Μαριαλένα ήθελε να χωρίσω με τη Φαίη αλλά εγώ δεν ένιωθα τίποτα για εκείνη και δεν ήθελα … Όταν τα έμαθε η Φαίη χωρίσαμε για λίγες ημέρες. Ξανασμίξαμε μετά από λίγες μέρες αλλά δεν ήταν εύκολο για την Φαίη. Δεν μπορούσε εύκολα να αφήσει πίσω αυτό που είχε συμβεί με την αδελφή της παρά το γεγονός ότι εγώ είχα δεσμευτεί πως δεν επρόκειτο να ξανασυμβεί. Παράλληλα, της δημιουργούσε προβλήματα η Μαριαλένα, πήγαινε στη δουλειά της, έκανε επεισόδια. Υπήρχε ζήλια κυρίως από την πλευρά της Φαίης. Νόμιζε ότι την κοροϊδεύω ότι βρίσκομαι με άλλες κοπέλες».

Πρόεδρος: Εσείς ζηλεύετε τη Φαίη;

Κατηγορούμενος: Σε φυσιολογικά πλαίσια. Εκείνη ζήλευε περισσότερο. Παραιτήθηκε από τη δουλειά της για να είναι συνέχεια μαζί μου. Με έπαιρνε συνέχεια τηλέφωνο για να με ελέγξει. Ένιωθε ότι την κοροϊδεύω ότι έχω επαφές με την αδελφή της και με άλλες γυναίκες.

Ο κατηγορούμενος απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι είχε χτυπήσει τη Φαίη και πάλι στο παρελθόν. Μάλιστα , για να ενισχύσει τον ισχυρισμό του περιέγραψε κάποια ατυχήματα που, όπως είπε, είχαν συμβεί στην 23χρονη. «Κάποια πράγματα διαστρεβλώθηκαν εδώ. Δεν την έχω χτυπήσει ποτέ».

Τι είπε για το μοιραίο πρωινό

Τα ξημερώματα της 6ης Απριλίου 2014 η Φαίη και ο κατηγορούμενος συναντήθηκαν κοντά στο σπίτι της άτυχης κοπέλας. Είχαν καυγαδίσει νωρίτερα στο τηλέφωνο και όπως ισχυρίστηκε ο Στεφανάκης δεν άντεχε, πλέον, τις σκηνές ζηλοτυπίας που του έκανε και της ζήτησε να διακόψουν τη σχέση τους για λίγο μέχρι να ηρεμήσουν τα πράγματα.

«Μου ούρλιαζε στο τηλέφωνο “λες ψέματα” και εγώ της είπα να το αφήσουμε και όταν νιώσει καλύτερα να το ξαναδούμε. Μιλούσε άσχημα και της είπα πως δεν θέλω να την συναντήσω. Μετά από 20 λεπτα με ξαναπήρε τηλέφωνο και ήταν ήρεμη και έτσι έγινε το ραντεβού… Όταν , όμως, συναντηθήκαμε ήταν πολύ νευριασμένη. Πήγαμε λίγο πιο πάνω από το σπίτι της, μου φώναζε. Με χτύπησε με τα χέρια της. Προσπάθησα να την πάρω αγκαλιά . Μου είπε “μου τα έχει πει όλα η Μάνια( σ.σ. έτσι αποκαλούσε την αδελφή της Μαριαλένα) τα ξέρω όλα”, με κατηγορούσε ότι έχω συνευρεθεί με την αδελφή της αντί για μια φορά 50. Την έσπρωξα, συνέχισε να με χτυπάει. Της έλεγα δεν είναι έτσι. Με χτύπαγε στο πρόσωπο… Την χτύπησα και εγώ με τα χέρια στο πρόσωπο.

Πρόεδρος: Με τα πόδια την χτυπήσατε;

Κατηγορούμενος: Όχι, μόνο την έσπρωξα.

Πρόεδρος: Είχε πέσει κάτω;

Κατηγορούμενος: Όχι, στο τέλος. Δεν καταλάβαινα τι έκανα. Θόλωσα.

Πρόεδρος: Μήπως την χτυπήσατε και με τα πόδια;

Κατηγορούμενος: Μπορεί να της έδωσα και δυο μπουνιές.

Πρόεδρος: Δεν μιλάμε για μπουνιές αλλά για κλωτσιές.

Κατηγορούμενος: Δεν θυμάμαι πάνω στα νεύρα μου.

Πρόεδρος: Τα χτυπήματα, ακόμη και με τα χέρια, ήταν σοβαρά χτυπήματα.

Κατηγορούμενος: Δεν σκέφτηκα ότι θα γινόταν τέτοια ζημιά.

Πρόεδρος: Αυτά τα σκέφτονται σε αυτή την ηλικία. Η Φαίη ήταν λεπτή;

Κατηγορούμενος: Ψηλή, λεπτή, μια χαρά κορίτσι ήταν. Έπεσε κάτω από τα χαστούκια.

Πρόεδρος: Τη χτυπήσατε με χαστούκια στο κεφάλι;

Κατηγορούμενος: Ναι. Σφαλιάρες μόνο. Έπεσε κάτω και χτύπησε στο αυτοκίνητο… Της είπα κοριτσάκι μου σήκω. Την πήρα αγκαλιά, έτρεμα έβαλα τα κλάματα. Είχε χάσει τις αισθήσεις της, μόνο ανέπνεε.

«Δεν θέλω να πω ψέματα»

Ο κατηγορούμενος στη συνέχεια περιέγραψε την προσπάθεια του να μεταφέρει την άτυχη κοπέλα στο νοσοκομείο υποστηρίζοντας πως δεν είχε αντιληφθεί την σοβαρότητα των χτυπημάτων που έφερε καθώς το κορίτσι κατέληξε μετά από λίγες ημέρες.

«Πανικοβλήθηκα. Ήταν το μυαλό μου πάνω από το κεφάλι μου. Ζήτησα βοήθεια από τον φίλο μου για να μεταφέρουμε τη Φαίη στο νοσοκομείο. Είπα εκεί όταν με ρώτησαν ότι είναι η κοπέλα μου και τσακωθήκαμε. Μου είπε ένας κύριος “ρε συ το έχεις χτυπήσει το κορίτσι” και εγώ έβαλα τα κλάματα».

Ο κατηγορούμενος εξήγησε πως ειδοποίησε την αδελφή της Φαίης, η οποία επίσης είναι κατηγορούμενη στην υπόθεση για ψευδορκία και υπόθαλψη εγκληματία, γιατί οι γιατροί του είπαν πως θα ενημέρωναν για την πορεία της υγείας της μόνο τους συγγενείς της. Τότε, όπως είπε, η Μαριαλένα του ζήτησε να πουν ψέματα για το τι είχε συμβεί καθώς δεν ήθελε να μάθει ο πατέρας της πως εκείνη δημιουργούσε προβλήματα στην αδελφή της.

«Εμένα με ένοιαζε τι θα γίνει η Φαίη και όχι τι θα πει η Μαριαλένα στον μπαμπά της» τόνισε ο κατηγορούμενος ο οποίος καταλήγοντας είπε απευθυνόμενος στο δικαστήριο: «Αυτό που θέλω να ακούσετε είναι ότι δεν πήγα στο ραντεβού για να τσακωθώ. Νόμιζα πως θα φεύγαμε, θα κοιμόμαστε μαζί και το πρωί θα πίναμε τον καφέ μας. Εκείνο το βράδυ τσακωθήκαμε, όμως, δεν σκέφτηκα τίποτα. Δεν το κλότσησα το κορίτσι. Με χτύπαγε χαστούκια, με έτσουξε, θόλωσα και τη χτύπησα. Δεν την κλότσησα, θα το έλεγα. Σας λέω ότι τη χτύπησα αλλά δεν την κλότσησα. Δεν θέλω να πω ψέματα».

Η δίκη θα συνεχιστεί τη Δευτέρα με την αγόρευση της εισαγγελέως.

Πηγή: newsbeast.gr 

Όλη η επικαιρότητα