Ηλεία

Δεν κάνουν πίσω οι γονείς στο 10ο Δημοτικό Πύργου και Δημοτικό Πρασίνου – Θα παραμείνουν κλειστά τα δύο σχολεία

Ακούστε το άρθρο

Έως ότου ικανοποιηθούν τα αιτήματα τους

Για τρίτη συνεχόμενη μέρα έμειναν κλειστά το 10ο δημοτικό Πύργου και το δημοτικό Πρασίνου, με τους γονείς να δηλώνουν αποφασισμένοι να μην ανοίξουν τα σχολεία αν δεν δοθεί λύση στο πρόβλημα που έχει προκύψει.

Και η καλύτερη λύση γι’ αυτούς είναι να ανασταλεί το κλείσιμο του σχολείου της Φιλοθέης για ένα έτος, προκειμένου να φοιτήσουν εκεί τα παιδιά των Ρομά, είτε να μοιραστούν αυτά τα παιδιά σε όλα τα σχολεία του Πύργου.

Όπως και να έχει, οι γονείς στο 10ο δημοτικό Πύργου και το δημοτικό Πρασίνου δεν κάνουν πίσω και δεν θα ανοίξουν τα σχολεία αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Να σημειωθεί ότι οι γονείς των δυο σχολείων παραβρέθηκαν χθες στο δημοτικό συμβούλιο Πύργου για να παραθέσουν τα αιτήματα τους.

Απάντηση στον κ. Δημήτρη Αγγελακόπουλο

Εντωμεταξύ χθες οι γονείς και κηδεμόνες του δημοτικού σχολείου Πρασίνου, απάντησαν στην δήλωση του κ. Δημήτρη Αγγελακόπουλου που δημοσιεύτηκε στο φύλλο της Πέμπτης.

«Με έκπληξη και απορία διαβάσαμε στην έγκριτη εφημερίδα «ΠΑΤΡΙΣ» μια δήλωση του προϊσταμένου – δασκάλου του δημοτικού σχολείου Πρασίνου στην οποία έγινε μια προσπάθεια ωραιοποίησης της υφιστάμενης κατάστασης ως προς τις υποδομές που διαθέτει το σχολείο και συνάμα μια προσπάθεια υποβάθμισης του αγώνα και της ενότητας των γονέων του σχολείου μας.
Το μόνο αίσθημα που ξεχειλίζει απ’ όλους μας στην ανάγνωση του εν λόγω άρθρου είναι ΝΤΡΟΠΗ..
Ντροπή στον κ. Αγγελακόπουλο που δεν σεβάστηκε την διαμαρτυρία των γονέων.
Ντροπή του που ισχυρίζεται ότι το σχολείο έχει τις υποδομές να βοηθήσει τους Ρομα μαθητές. Τα ντουβάρια δεν είναι υποδομές. Το σχολείο της Φιλοθέης είχε πολύ καλύτερες.
Ντροπή του που δεν μας ενημέρωσε έγκαιρα για τον ερχομό αυτών των μαθητών.
Ντροπή του που στην αγάπη και τον σεβασμό που του έδειξε το Πράσινο για 15 και πλέον χρόνια, απάντησε με ιδιοτέλεια σκεπτόμενος τον εαυτό του, μην χρεωθεί μόνος του για τρίτη χρονιά μονοθέσιο σχολείο.
Ντροπή του που ισχυρίζεται ότι οι γονείς δεν είμαστε ενωμένοι.
Μπορεί λοιπόν ήσυχα να εργαστεί όλη την χρονιά με τους Ρομά μαθητές και να κάνει ότι καλύτερο μπορεί γι’ αυτούς.
Εμείς θα μετεγγραφούμε ΟΛΟΙ στο δημοτικό σχολείο Βουνάργου.
Συγχαρητήρια λοιπόν που βοήθησε την πρωτοβάθμια εκπαίδευση και ιδίως την προϊσταμένη κα. Σωτηρούλα Ασημακοπούλου ώστε να μεταφερθεί το ΓΚΕΤΟ, όπως έχει χαρακτηριστεί από την ίδια, στο χωριό μας.
Καλή σας σχολική χρονιά».

Διακοπή μαθημάτων στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Πύργου

Ο Δήμαρχος Πύργου κ. Παναγιώτης Αντωνακόπουλος μετά το έγγραφο της Προϊσταμένης του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Πύργου, σύμφωνα με το οποίο απαιτείται η σχολική μονάδα να παραμείνει κλειστή για λίγες μέρες ώστε να πραγματοποιηθεί η μετακόμισή από το χώρο του 5ου Δημοτικού Σχολείου, στο χώρο του πρώην Δημοτικού Σχολείου Λασταιϊκων, α π ο φ α σ ί ζ ει την διακοπή των μαθημάτων του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Πύργου, τη Δευτέρα, την Τρίτη και την Τετάρτη 16,17 και 18 Σεπτεμβρίου 2019.

Όλη η επικαιρότητα