Γυναίκα

Δεν πρέπει να τραβήξετε ποτέ με το τσιμπιδάκι αυτές τις τρίχες

Ακούστε το άρθρο

Υπάρχουν σημεία του σώματος, όπου το τσιμπιδάκι δεν μπορεί απλώς να μας απαλλάξει από τις περιττές τρίχες. Αντιθέτως, μπορεί να δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα από εκείνα που μπορεί να λύσει.

Έχετε άσπρες τρίχες;
Μην πλησιάσετε με το τσιμπιδάκι, θα το μετανιώσετε. To τράβηγμα των τριχών μπορεί να καταστρέψει τους θύλακες και να «στείλει» το μήνυμα ότι δεν υπάρχει ανάγκη για τρίχες στη συγκεκριμένη περιοχή. Μπορεί επίσης να επηρεάσει την υφή των τριχών που θα φυτρώσουν στη συνέχεια.

Φρύδια
Το πολύ τσιμπιδάκι μπορεί να προκαλέσει τραύμα στους θυλάκους, με αποτέλεσμα οι τρίχες να μην επιστρέψουν ποτέ με την ίδια πυκνότητα. Αυτό σημαίνει ότι το φυσικό σχήμα των φρυδιών σας μπορεί εύκολα να χαθεί για πάντα.

Μούσι
Το να τραβάει κανείς τις τρίχες ενός μουσιού με το τσιμπιδάκι μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα. Επειδή οι τρίχες του μουσιού είναι σκληρές, το τράβηγμά τους μπορεί να ερεθίσει την επιδερμίδα και αυξάνει τις πιθανότητες να εμφανιστούν μολύνσεις ή οι τρίχες να γυρίσουν προς τα μέσα.

Μασχάλες
Πέρα από εξαιρετικά επώδυνο, το τράβηγμα των τριχών της μασχάλης μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στην περιοχή της μασχάλης, που είναι ιδιαιτέρως ευαίσθητη. Για τη συγκεκριμένη περιοχή, η καλύτερη λύση είναι η μόνιμη αποτρίχωση.

Ηβική περιοχή
Και εδώ ισχύει ό,τι και για τα μούσια. Επειδή οι τρίχες στην περιοχή αυτή είναι σκληρές και τραχιές, είναι σημαντικό να μην τραβάτε τις τρίχες με το τσιμπιδάκι προς αποφυγή λοιμώξειων και ερεθισμών. Το κερί είναι πολύ πιο “ευγενικό” για την επιδερμίδα στη συγκεκριμένη περιοχή. Επιπλέον, θα σας χαρίσει ένα πιο λείο αποτέλεσμα- και με μεγαλύτερη διάρκεια.

Πηγή: stogiatro.gr

Όλη η επικαιρότητα