Ελλάδα

«Δεν σκοτώνει κάποιος εν βρασμώ ψυχής το παιδί του» – Ο Δ. Σούρας εκτίμησε ότι κανένας δεν θα μάθει ποτέ τι συνέβη ακριβώς

Ακούστε το άρθρο

Την οικογενειακή τραγωδία που σημειώθηκε στους Αγίους Αναργύρους, όπως ένας αστυνομικός σκότωσε τη σύζυγο, την πεθερά του και το μικρό παιδί, ενώ στη συνέχεια αυτοκτόνησε, ανέλυσε ο Δημήτρης Σούρας, μιλώντας στο Καλημέρα Ελλάδα.

Όπως είπε ο ψυχίατρος, υπάρχει τεράστια αύξηση αυτών των καταστάσεων. «Ακούμε τον τελευταίο καιρό τέτοιες ιστορίες και πρέπει να δούμε το λόγο», είπε σχετικά.

Ο ίδιος αναρωτήθηκε αν: «Η οικογένεια ξέρει να διακρίνει; Κι αν ξέρει, τολμά να πάει να μιλήσει, να καταγγείλει;»

Σύμφωνα με τον ίδιο, «αν κάποιος φτάσει εκεί που έφτασε ο συγκεκριμένος, κάτι έχει γίνει. Δεν σκοτώνει κάποιος που είναι εκτός εαυτού το παιδί του. Δεν μπορούμε να πούμε ότι έγινε εν βρασμώ ψυχής».

Διευκρίνισε, επίσης ότι, κανένας δεν θα μάθει ποτέ τι συνέβη ακριβώς στη συγκεκριμένη περίπτωση, τονίζοντας πως «δε γίνονται έτσι οι διαγνώσεις».

«Σήμερα αυτό, προχθές στη Νέα Σμύρνη, πιο πριν στο Μαρκόπουλο», είπε ο Δ. Σούρας, υπογραμμίζοντας την πυκνότητα ανάλογων οικογενειακών τραγωδιών.

Ερωτηθείς πού μπορεί να οφείλονται αυτές, απάντησε πως «οικονομικοκοινωνικά είμαστε σε πολύ δύσκολη κατάσταση».

«Προσπαθούμε με τη λογική να εξηγήσουμε το παράλογο. Τι πρέπει να κάνουν οι οικογένειες; Εδώ μιλάμε για διαταραχή, κάτι είχε που κανείς δεν μπορούσε να το καταλάβει. Τον άνθρωπο το διαταραγμένο κάποιος μπορεί να τον καταλάβει», είπε ο ψυχίατρος και τόνισε πως είναι «άλλο η αφορμή κι άλλο η αιτία. Άλλο τι πυροδοτεί κάτι, κι άλλο αυτό που βράζει».

Πηγή: newsbeast.gr 

Όλη η επικαιρότητα