Αχαϊα

“Δεν του άλλαξαν το stent και υπέστη επιπλοκή” -Τι καταγγέλλει κόρη ασθενούς για το ΠΓΝΠ και η απάντηση της Διοίκησης για την έλλειψη υλικών

Ακούστε το άρθρο

Κάτι παραπάνω από εμφανής φαίνεται πως είναι η «στενότητα» που υπάρχει στα υλικά που χρειάζονται οι γιατροί στο νοσοκομείο του Ρίου, την οποία έχει καταγγείλει η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Αχαΐας.

Σε επικοινωνία που είχε κόρη ασθενούς με το thebest.gr εξήγησε ότι, ενώ ο πατέρας της θα έπρεπε να αλλάξει το στεντ που έχει, στις 2 Νοεμβρίου,λόγω προβλήματος στο ήπαρ, ενημερώθηκαν ότι η διαδικασία θα πρέπει να αναβληθεί και ότι λόγω της κατάστασης εξυπηρετούνται πρώτα τα έκτακτα περιστατικά.

Όπως τόνισε η καταγγέλλουσα, εξαιτίας αυτής της αναβολής δημιουργήθηκε επιπλοκή στον ασθενή ο οποίος έπρεπε να ακολουθήσει φαρμακευτική αγωγή για να την ξεπεράσει.

«Εάν δεν γίνει σύντομα η αλλαγή θα δημιουργηθεί ξανά το πρόβλημα. Για να κάνουν κάτι, για να προχωρήσουν τη διαδικασία θα πρέπει να χειροτερέψει» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά της, η διοικήτρια του νοσοκομείου Παναγούλα Μαμμή εξήγησε ότι όντως λόγω του ότι στο νοσοκομείο καλύπτονται πολλές κοστοβόρες ιατρικές ανάγκες απλόχερα, έχουν ξοδευτεί τα χρήματα του προϋπολογισμού. Μάλιστα το γεγονός ότι βρισκόμαστε προς το τέλος της χρονιάς σημαίνει ότι έχουν καλυφθεί πολλές ανάγκες. Ως εκ τούτου αυτή την περίοδο υπάρχει “στενότητα” στα υλικά που διαθέτει το νοσοκομείο.

Παράλληλα η διοικήτρια τόνισε ότι εξυπηρετούνται όλα τα περιστατικά όπου υπάρχει κίνδυνος για τη ζωή του ασθενούς. «Δεν υπήρξε καμία αναβολή σε ότι ήταν απαραίτητο να γίνει» ανέφερε χαρακτηριστικά τονίζοντας πως ό,τι ήταν επείγον και απειλητικό για τον ασθενή αντιμετωπίστηκε άμεσα.

Όλη η επικαιρότητα