Ηλεία

«Αν δεν τους σταματήσουμε, δε θα σταματήσουν» – Κάλεσμα της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών για την απεργία

Ακούστε το άρθρο

«Αν δεν τους σταματήσουμε, δεν πρόκειται να σταματήσουν». Μ’ αυτή τη φράση ο Τρύφωνας Αθανασόπουλος από την Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών (ΠΑΜΕ) και αντιπρόεδρος της ΕΛΜΕ Ηλείας, απηύθυνε κάλεσμα στα μέλη του Σωματείου, για συμμετοχή στην αυριανή 24ωρη Πανελλαδική πανεργατική απεργία.

Στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν χθες το μεσημέρι τα μέλη της Αγωνιστικής Συσπείρωσης, Τρύφωνας Αθανασόπουλος, Ευγενία Αραπακοπούλου (μέλος Δ.Σ ΕΛΜΕ) και Αναστασία Στέλλα (μέλος ΕΛΜΕ) αναφέρθηκαν στη λαίλαπα μέτρων και αποφάσεων που στόχο έχουν να ισοπεδώσουν κάθε εργασιακό δικαίωμα και να μετατρέψουν όλους τους εργαζόμενους σε σύγχρονους δούλους. Κάτι που – όπως είπε ο κ.Αθανασόπουλος «δεν πρέπει να επιτρέψουμε, ως εργαζόμενοι και κυρίως ως παιδαγωγοί».

Τα αιτήματα

Τα αιτήματα των εκπαιδευτικών, όπως τα παρουσίασε ο κ.Αθανασόπουλος, είναι:

-Πάγιο αίτημα είναι οι μόνιμοι διορισμοί ώστε να σταματήσει η ομηρία των αναπληρωτών

-Εξίσωση των εργασιακών δικαιωμάτων των αναπληρωτών με τους μόνιμους συναδέλφους

-Όχι στην αύξηση του ωραρίου και στην αύξηση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα, αλλά μείωση, ώστε να γίνεται καλύτερο μάθημα

-Ξεπάγωμα των μισθολογικών κλιμακίων και καταβολή του 13ου και 14ου μισθού

«Η 3η αξιολόγηση που φέρνει η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει σκοπό να ισοπεδώσει τα εργασιακά δικαιώματα. Κι αυτό γίνεται με τις επιταγές της Ε.Ε, του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων και των Επιχειρηματικών Ομίλων της χώρας μας», είπε ο  κ.Αθανασόπουλος, εξηγώντας παράλληλα πως, αν δεν σκοπό να βελτιώσουν το βιοτικό επίπεδο του λαού, δε θα έβαζαν στον ¨γύψο¨ τα συνδικαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων. «Θέλουν να αναχαιτίσουν την όποια αντίδραση των εργαζομένων και γι’ αυτό φέρνουν τις τροπολογίες που έχουν στόχο στην κατάργηση της απεργίας. Οι έμποροι ελπίδας πρέπει να πάρουν την απάντησή τους και θα την πάρουν μέσα από την οργάνωση και συμμαχία των λαϊκών στρωμάτων», είπε χαρακτηριστικά, καλώντας όλους τους εργαζόμενους να αντιδράσουν συμμετέχοντας στις αυριανές απεργιακές κινητοποιήσεις, με προσυγκέντρωση στις 10:00 το πρωί στο 2ο Λύκειο Πύργου και συμμετοχή στην πορεία του ΠΑΜΕ, που θα ξεκινήσει στις 10:30 από την πλατεία 25ης Μαρτίου.

Όλη η επικαιρότητα