Αγροτικά

«Δεν τρομοκρατούμαστε, συνεχίζουμε τον αγώνα…»

agrotes-1.jpg
Ακούστε το άρθρο

«Δεν τρομοκρατούμαστε, δεν κάνουμε πίσω, δεν φεύγουμε από τον αγώνα…», αυτό είναι το μήνυμα που έδωσαν χθες οι αγρότες από το Δικαστικό Μέγαρο Αμαλιάδας, όπου 33 άτομα βρέθηκαν κατηγορούμενα και κάθισαν στο εδώλιο για τις κινητοποιήσεις που είχαν γίνει τον Φεβρουάριο του 2014 και θα επανέλθουν στη δικαστική αίθουσα στις 2 Μαρτίου 2016, αφού οι υποθέσεις δεν εκδικάστηκαν και πήραν αναβολή λόγω ωραρίου.

Ουσιαστικά χθες η εκδίκαση αφορούσε τρεις υποθέσεις, οι δύο εκ των οποίων αφορούσαν στην κατάληψη του οδοστρώματος στο μπλόκο που είχε σχηματιστεί στη Μαραθιά και μία αφορούσε στη συμβολική κατάληψη της ΔΟΥ Αμαλιάδας, με συνολικά 33 κατηγορούμενους.

Αγρότες αλλά και εκπρόσωποι φορέων που βρέθηκαν στο δρόμο για να διαμαρτυρηθούν για τα δίκαια αιτήματα του αγροτικού κλάδου βρέθηκαν αντιμέτωποι με κατηγορίες, ωστόσο το ηθικό τους δεν κάμπτεται, αντιθέτως εμφανίζονται αποφασισμένοι να συνεχίσουν τους αγώνες τους και καλούν την κυβέρνηση να σταματήσει τις κινήσεις τρομοκρατίας σε βάρος τους.

 

Κάλεσμα στους πολίτες

Γι’ αυτό άλλωστε και καλούν όλους τους πολίτες να βρίσκονται στις επάλξεις και στην πρώτη γραμμή του αγώνα για να διεκδικήσουν αυτά που τους ανήκουν και να επαναφέρουν τα κεκτημένα.

«Μας στέλνουν στα Δικαστήρια για να μας τρομοκρατήσουν και να φύγουμε από το μπλόκο του αγώνα. Αυτό βέβαια δεν πρόκειται να γίνει. Τα προβλήματα είναι πολλά και οξυμένα και εμείς θα μείνουμε στο δρόμο του αγώνα και θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας (ΟΑΣΗ) κ. Ευστάθιος Κούφης.

Μεταξύ των κατηγορουμένων και ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» του δήμου Ήλιδας κ. Άγγελος Κολόσακας, ο οποίος βρέθηκε στο μπλόκο των αγροτών στη Μαραθιά τον Φεβρουάριο του 2014 ως δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος του Συλλόγου δασκάλων και νηπιαγωγών Αμαλιάδας, προκειμένου να συμπαρασταθεί στο δίκαιο αγώνα των αγροτών.

“Οι ίδιες αιτίες που ξεκληρίζουν την αγροτιά, ξεκληρίζουν και τον κλάδο των εκπαιδευτικών και δεν είναι άλλες από τις πολιτικές που υπαγορεύονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση” γι’ αυτό και βρεθήκαμε και θα βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή του αγώνα» υπογράμμισε ο κ. Κολόσακας.

Χθες, στο πλευρό των κατηγορουμένων βρέθηκαν αγρότες και πολλοί εκπρόσωποι φορέων.

Μαρία Καραμπάτση

(karabatsimaro@yahoo.gr)

Όλη η επικαιρότητα