Ηλεία

Δένδρο χαράς και ελπίδας – Έλαμψαν τα στολίδια στην Αμαλιάδα

Ακούστε το άρθρο

Γιορτή χαράς και ελπίδας χθες το απόγευμα στην πλατεία του Αγίου Αθανασίου στην Αμαλιάδα, με την φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δένδρου, μια γιορτή που αγκάλιασαν εκατοντάδες πολίτες από όλα τα σημεία του δήμου Ήλιδας με πρωταγωνιστές φυσικά τα παιδιά.

Από νωρίς το απόγευμα η πλατεία ήταν γεμάτη κόσμο με τα βλέμματα στραμμένα στο κέντρο της πλατείας, στο ψηλό δένδρο. Ώρα 18.00 και στους 12 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία η οποία όμως «ανέβηκε» μαζί με την διάθεση και το κέφι όσων συμμετείχαν στην όμορφη γιορτή και συμμετείχαν πολλοί.  Την εκδήλωση άνοιξαν τα παιδιά με χορό και τραγούδια χριστουγεννιάτικα. Ακολούθησε  η Φιλαρμονική του Δήμου ¨Ηλιδας τα μέλη της οποίας έδωσαν όμορφο μουσικό τόνο στην εκδήλωση και ακολούθησε ο σύντομος χαιρετισμός του δημάρχου κ. Χρήστου Χριστοδουλόπουλου ο οποίος βρισκόταν στην πλατεία από νωρίς και συνομιλούσε με μικρούς και μεγάλους.

Πρόσκληση δημάρχου

Ο δήμαρχος, αφού ευχαρίστησε όσους συνέβαλαν σε αυτή την όμορφη γιορτή,  κάλεσε τον κόσμο αυτές τις μέρες να αφήσει τις στενοχώριες στην άκρη και να κατέβει στην πλατεία, στον πεζόδρομο και τις άλλες γειτονιές της πόλης και να απολαύσει τα δρώμενα και το Χριστουγεννιάτικο κλίμα της πόλης. Παρούσα στην εκδήλωση και η πρόεδρος  κ. Ζωή Βουρλούμη και τα μέλη του ΔΣ του σωματείου «Πύρρων», που συνδιοργάνωσαν την γιορτή.

Αμέσως μετά τον χαιρετισμό του δημάρχου στην εξέδρα ανέβηκε η Χορωδία  Λεχαινών που με τη μελωδική φωνή της «έστρωσε χαλί» για το πολυαναμενόμενο άναμμα του δένδρου. Ωρα 19.00 και το δένδρο ανάβει συνοδεία πυροτεχνημάτων. Τα στολίδια έλαμψαν και μαζί τους τα πρόσωπα των παιδιών, αλλά και γιατί όχι και των μεγάλων.

Πλούσιο πρόγραμμα

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων  στη συνέχεια περιελάμβανε πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με Guest stars της βραδιάς τους REC με όλες τις μεγάλες επιτυχίες τους επί σκηνής. Παράλληλα, κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων υπήρχαν πολλές εκπλήξεις για μικρούς και μεγάλους και πλούσια δώρα για τους μικρούς φίλους.

Την συνδιοργάνωση έχουν , ο Δήμος Ήλιδας , Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, το σωματείο «ΠΥΡΡΩΝ », ο ραδιοφωνικός σταθμός «Ηλις» και ο Εμπορικός Σύλλογος Αμαλιάδας. Η χθεσινή εκδήλωση, που στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία αφού ήταν σωστά οργανωμένη και την αγκάλιασε ο κόσμος,  ήταν ο προπομπός της επίσης μεγάλης εκδήλωσης «4ο Αγάπης Δένδρο» που θα πραγματοποιηθεί από τις 22 έως τις 29 Δεκεμβρίου. Παρόντες στην εκδήλωση ο πρόεδρος του ΔΣ του Δήμου Ήλιδας, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι τοπικών φορέων κ.α.

Όλη η επικαιρότητα