Μουσική

Depeche Mode: Τα τραγούδια που θα ακουστούν στη Μαλακάσα & ο Bowie (VIDEO)

Ακούστε το άρθρο

“Έχοντας πουλήσει πάνω από 100 εκατ. δίσκους και έχοντας παίξει μπροστά σε περισσότερους από 30 εκατ. fan παγκοσμίως, οι Depeche Mode δεν εφησυχάζουν” είπε πρόσφατα ο Nτέιβ Γκάχαν, ο frontman του συγκροτήματος που απόψε καλεί σε επανάσταση στη Μαλακάσα.

Ένα από τα πλέον επιτυχημένα group της μουσικής σκηνής εδώ και δεκαετίες οι DM εξακολουθούν να παράγουν μουσική και το τελευταίο album τους με τίτλο Spirit είναι μία από τις δισκογραφικές δουλειές που αξίζει να ακούσεις σύμφωνα με το Pitchfork.

Oι Depeche Mode ξεκίνησαν την περιοιδεία τους Global Spirit Tour στις 5 Μαίου σε ένα κατάμεστο στάδιο, την Friends Arena, της Στοκχόλμης και το set της συναυλίας ενθουσίασε παλιούς αλλά και νέους θιασώτες του συγκροτήματος.

Με πολλές κλασικές επιτυχίες των DM, κομμάτια από προηγούμενες δουλειές τους που εξακολουθούν να ακούγονται υπενθυμίζοντας τον χαρακτηριστικό ήχο των Βρετανών που ισορροπούν με μαεστρία ανάμεσα στη ροκ και την electronica, αλλά και νέες συνθέσεις οι Depeche Mode θέλουν να κάνουν επανάσταση.

Αυτά είναι τα τραγούδια που απόψε θα ακουστούν στη Μαλακάσα

“Going Backwards”
“So Much Love”
“Barrel of a Gun”
“A Pain That I’m Used To”
“Corrupt”
“In Your Room”
“World in My Eyes”
“Cover Me”
“Home”
“A Question of Lust”
“Poison Heart”
“Where’s the Revolution”
“Wrong”
“Everything Counts”
“Stripped”
“Enjoy the Silence”
“Never Let Me Down Again”
“Somebody”
“Walking in My Shoes”
“Heroes” (David Bowie cover)
“I Feel You”
“Personal Jesus”

Που είναι η επανάσταση;

dave

Facebook/DepecheMode

Με αυτό το single οι DM επέστρεψαν στη δισκογραφία μετά το “Delta Machin”. “Πού είναι η επανάσταση;” αναρωτιούνται οι Βρετανοί για την απουσία αντίδρασης στην ταραχώδη εποχή που ζούμε, όπου τα κέντρα αποφάσεων έχουν μετατοπιστεί στις κυβερνήσεις και τις θρησκείες.

Σε συνέντευξη στο Rolling Stone, o Dave Gahan έδωσε έμφαση στην αίσθηση ανησυχίας και μελαγχολίας που διαποτίζει τον δίσκο. Δεν τον χαρακτήρισε, όμως, ανοιχτά πολιτικό.

Δεν θα το έλεγα πολιτικό άλμπουμ” είπε. “Δεν ακούω μουσική με πολιτικό τρόπο. Αλλά σαφώς εκφράζει τη στάση μας στα σημεία των καιρών σήμερα”.

Πηγή: CNN

Όλη η επικαιρότητα