Πραγματικότητα αποτελεί για την πόλη της Αμαλιάδας η δημιουργία και λειτουργία του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας, το οποίο στεγάζεται στο κτιριακό συγκρότημα του 2ου Γυμνασίου Αμαλιάδας και χθες το απόγευμα τελέστηκε ο Αγιασμός για την έναρξη του νέου σχολικού έτους, παρουσία του Υφυπουργού Παιδείας Δημήτρη Μπαξεβανάκη.

Τον Αγιασμό τέλεσε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωλένης κ. Αθανάσιος, ο οποίος κάλεσε τους σπουδαστές να αδράξουν την ευκαιρία που τους δίνεται και μετέφερε και τις ευχές του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Γερμανού για ευλογημένη και φωτισμένη χρονιά.

Ικανοποίηση

Ο διευθυντής του σχολείου κ. Δημήτρης Αγγελόπουλος ευχαρίστησε θερμά τον κ. Μπαξεβανάκη που ενέκρινε την δημιουργία του συγκεκριμένου σχολείου στην Αμαλιάδα και η απόφαση ίδρυσής του φέρει την υπογραφή του με ημερομηνία 2 Φεβρουαρίου 2017. Ευχαρίστησε θερμά και τον Δήμαρχο Ήλιδας κ. Χρήστο Χριστοδουλόπουλο και όλους όσους βοήθησαν με οποιονδήποτε τρόπο για την δημιουργία και λειτουργία του σχολείου, επισημαίνοντας ότι το σχολείο θα δώσει μία δεύτερη ευκαιρία στην μόρφωση, σε όσους δεν είχαν καταφέρει να ολοκληρώσουν την υποχρεωτική εκπαίδευση.

Βέβαια, η έναρξη του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας δεν γίνεται χωρίς προβλήματα, καθώς όπως είπε ο κ. Αγγελόπουλος δεν έχει εκπαιδευτές, δεν διαθέτει τεχνολογικό εξοπλισμό, δεν έχει internet, πίνακες και έδρες, ωστόσο τόνισε ότι γίνεται μεγάλη προσπάθεια για την λειτουργία του και εμφανίστηκε αισιόδοξος.

Αισιοδοξία που ενίσχυσε στην συνέχεια ο Υφυπουργός παιδείας κ. Δημήτρης Μπαξεβανάκης, ο οποίος ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκε από την Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης η διαδικασία και εντός του μήνα θα έχουν στελεχωθεί όλα τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας της χώρας. Εμφανίστηκε ιδιαίτερα ικανοποιημένος για την λειτουργία του σχολείου και τόνισε ότι από την πρώτη στιγμή που δέχτηκε το αίτημα έκανε ότι ήταν δυνατό για να γίνει αυτό το σχολείο, καθώς όπως τόνισε είναι υποχρέωση του κράτους να παρέχει την δυνατότητα απόκτησης απολυτηρίου της βασικής εκπαίδευσης.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος δήλωσε χαρούμενος που ανοίγει στον δήμο ένα σχολείο που το είχε ανάγκη η περιοχή και τόνισε ότι ο δήμος θα είναι δίπλα του και θα το στηρίζει, ενώ κάλεσε τον διευθυντή την Δευτέρα να πάει στο δήμο για να παραλάβει δύο υπολογιστές.

Τις ευχές του έδωσε και ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κ. Βασίλης Δημητρέλος, ενώ το παρών έδωσαν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας κ. Ανδρέας Νικολακόπουλος, ο συντονιστής αντιδημάρχων κ. Σπύρος Τζουλέκης, οι αντιδήμαρχοι κ. Νώντας Παναγιωτόπουλος, κα Ρούλα Γκουβίτσα και κ. Κώστας Τσεριώνης, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Μανώλης Αγιονυργιαννάκης, ο πρόεδρος της σχολικής επιτροπής Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κ. Άγγελος Αθανασόπουλος, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Χρήστος Βαλιανάτος, ο διοικητής της Π.Υ. Αμαλιάδας κ. Κώστας Χριπάτσιος, ο διευθυντής του 2ου Γυμνασίου Αμαλιάδας κ. Αντώνης Γούναρης.