Πολιτική

Δεσμεύεται για εξεταστική για Βαρουφάκη ο Κυριάκος Μητσοτάκης

kuriakos-mitsotakis.jpg
Ακούστε το άρθρο

Δέσμευση ότι εάν εκλεγεί πρόεδρος της ΝΔ, ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης και οι χειρισμοί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για τις τράπεζες θα διερευνηθούν από εξεταστική επιτροπή, αναλαμβάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η τοποθέτησή του έρχεται με αφορμή τα όσα λέει ο Γ.Βαρουφάκης στο ντοκιμαντέρ του βρετανού δημοσιογράφου Πολ Μέισον #ThisIsaCoup.

«Η υποψία μου είναι ότι έχουν πάρει τις αποφάσεις τους και θα μας δώσουν μια προσφορά που δεν μπορούμε να δεχθούμε. Και αυτό θα οδηγήσει στο κλείσιμο τραπεζών την Τρίτη μετά τη Σύνοδο Κορυφής» λέει στο ντοκιμαντέρ ο πρώην υπουργός Οικονομικών.

«Είστε έτοιμοι για ένα τέτοιο ενδεχόμενο;» τον ρωτά ο Μέισον. «Φυσικά και όχι. Κανείς δεν είναι ποτέ έτοιμος για τον Αρμαγεδδώνα» είχε απαντήσει ο Γ.Βαρουφάκης. 

Με δήλωσή του στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα, ο υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ σημειώνει ότι ήδη πριν από το ντοκιμαντέρ του Πολ Μέισον είχε μιλήσει για την ανάγκη σύστασης εξεταστικής επιτροπής σχετικά με την ζημιά που προκάλεσε η κυβέρνηση στο τραπεζικό σύστημα και το Δημόσιο με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, στην οποία οδήγησε η επιβολή capital controls.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάνει ειδική μνεία σε άρθρο του Γιάνη Βαρουφάκη τον Απρίλιο του 2013, με τίτλο «Να αφελληνιστούν», το οποίο αναφέρεται στις τράπεζες και σημειώνει ότι σε αυτό ο πρώην υπουργός Οικονομικών υποστήριζε ότι οι ελληνικές τράπεζες πρέπει να γίνουν ευρωπαϊκές, δηλαδή να αφελληνιστούν άμεσα, γιατί έτσι θα μείνουν εκτός νυμφώνος η διαπλοκή ελλήνων πολιτικών με έλληνες τραπεζίτες.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογραμμίζει: «Θέλω να είμαι ξεκάθαρος. Με εμένα πρόεδρο της ΝΔ αυτά δεν θα ξεχαστούν. Εγγυώμαι ότι θα διερευνηθούν από μια εξεταστική των πραγμάτων επιτροπή της Βουλής, η οποία θα κληθεί να αξιολογήσει κατά πόσο η προφητεία του κ. Βαρουφάκη εκπληρώθηκε στο ακέραιο από μνημειώδη αδεξιότητα ή βάσει σχεδίου.

»Και βέβαια να διερευνήσει αν υπάρχουν ευθύνες για την τεράστια ζημιά που προκλήθηκε στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα και το Δημόσιο από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ».

Πηγή: In.gr

Όλη η επικαιρότητα