Ηλεία

ΔΕΥΑ Πύργου: Στον Εισαγγελέα για δολιοφθορά σε δεξαμενή!

Ακούστε το άρθρο

Επαναλαμβανόμενα κρούσματα δολιοφθοράς στη δεξαμενή νερού της ΤΚ Καράτουλα της ΔΕ Ωλένης του δήμου Πύργου κατήγγειλαν χθες ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Πύργου, Γιώργος Ανδριόλας, ο Γενικός Διευθυντής της Επιχείρησης, Νίκος Καλαμπρέζος και ο αρχιτεχνίτης Νίκος Λάδης, εκφράζοντας τον έντονο προβληματισμό τους.

Οι τρεις άνδρες μετέβησαν χθες το μεσημέρι στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ηλείας προκειμένου να ενημερώσουν τις δικαστικές αρχές με σκοπό να ξεκινήσει έρευνα και να βρεθεί μια λύση, ώστε να αποτραπεί πιθανός κίνδυνος για τη δημόσια υγεία.

Όπως τόνισε στην εφ. «Πατρίς» ο κ. Ανδριόλας, χθες το πρωί υπάλληλος της ΔΕΥΑΠ διαπίστωσε σε αυτοψία ότι είχε «ξηλωθεί» η εγκατάσταση, γεγονός που σήμανε συναγερμό και τους οδήγησε στην Εισαγγελία, αφού πρώτα διορθώθηκε η κατάσταση.

«Σε μια περίοδο που η ΔΕΥΑΠ πρόκειται να παρουσιάσει ένα σημαντικό έργο ύδρευσης για την ΤΚ Καράτουλα, όπου ύστερα από προσπάθεια ενός χρόνου, διπλασιάσαμε την παροχή νερού από 25 κυβικά την ώρα στα 50 και πλέον. Είτε σε κάποιους προφανώς δεν άρεσε το ότι λύσαμε ως δημοτική αρχή το πρόβλημα της υδροδότησης της κοινότητας είτε κάποιοι παίζουν με την υγεία των πολιτών για να ικανοποιήσουν αρρωστημένες σκέψεις», δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Πύργου, αναφέροντας ότι η δολιοφθορά είχε στόχο να επηρεάσει τη διαδικασία χλωρίωσης του νερού.

«Κάποιος θρασύς πείραξε τον χλωριωτήρα και στη συνέχεια τράβηξε τις σωληνώσεις. Κάποιοι δεν έχουν αντιληφθεί τη σοβαρότητα του προβλήματος και δυστυχώς παίζουν με την ποιότητα του νερού και με την ασφάλεια των πολιτών», επισήμανε ο κ. Ανδριόλας.

Όλη η επικαιρότητα