Εκπαίδευση

Δεύτερη μέρα Πανελλαδικών για τα ΕΠΑΛ – Δείτε τα θέματα και τις απαντήσεις

Ακούστε το άρθρο
Στα Μαθηματικά εξετάστηκαν σήμερα, Πέμπτη οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ με το νέο σύστημα και οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ της ομάδας Α’ του παλαιού συστήματος.

Απαντήσεις για το μάθημα των μαθηματικών των ΕΠΑΛ με τις Πανελλήνιες 2016 ανακοίνωσε ο ΟΕΦΕ πριν απο λίγο.

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΕΠΑ.Λ. (Νέο Σύστημα) Το θέμα Α ασχολείται με την θεωρία (A1 απόδειξη – Α2 ορισμός), και τα Σωστά – Λάθος, ήταν αρκετά εύκολα και εύστοχα. m Το θέμα Β είναι ένα κλασικό θέμα Στατιστικής, χωρίς δύσκολες πράξεις και αναμενόμενα ερωτήματα. Το θέμα Γ είναι μια άσκηση μονοτονίας – ακροτάτων. Το Γ1 είναι ερώτημα υπολογισμού παραγώγου μιας ρητής συνάρτησης. Το ερώτημα Γ2 είναι απλός υπολογισμός τιμών της παραγώγου. Το Γ3 είναι το ερώτημα της μονοτονίας και των τιμών των ακροτάτων χωρίς δύσκολες πράξεις. Το ερώτημα Γ4 ήταν σύγκρισης τιμών συναρτήσεων. Το θέμα Δ είναι μια συνδυαστική άσκηση ορίων – παραγώγων και στατιστικής, με απροσδιοριστία 0/0 στο Δ1 ερώτημα χωρίς δύσκολες πράξεις. Στο Δ3 ήθελε την εξίσωση της εφαπτομένης της γραφικής παράστασης της f σε γνωστό σημείο, χωρίς να δυσκολεύει τους μαθητές των ΕΠΑ.Λ. Το μοναδικό, ίσως, απαιτητικό ερώτημα του διαγωνίσματος ήταν το Δ4 που απαιτούσε καλή γνώση της θεωρίας της στατιστικής για να λυθεί. Ως γενικό συμπέρασμα, μπορούμε να πούμε ότι τα θέματα απευθύνονται σε διαβασμένους και σωστά προετοιμασμένους μαθητές των ΕΠΑ.Λ., χωρίς όμως να παρουσιάζουν ασάφειες και σκοτεινά σημεία.

Δείτε τις απαντήσεις εδώ

Στη συνέχεια, την Παρασκευή 20 Μαΐου, οι Πανελλαδικές για τους υποψήφιους των γενικών λυκείων (με το παλιό και το νέο σύστημα) θα συνεχιστούν με τις εξετάσεις στα Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής και στην Ιστορία, αμφότερα γενικής Παιδείας.

Για τους υποψήφιους των ΕΠΑΛ (ομάδα Β’) που δίνουν με το παλιό σύστημα, θα πραγματοποιηθούν οι εξετάσεις των εξής μαθημάτων γενικής Παιδείας: Βιολογία, Φυσική, Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής και Ιστορία.

Υπενθυμίζεται ότι, τα μαθήματα, για τα οποία έχει καθοριστεί εξεταστέα ύλη κοινή για το παλαιό και το νέο σύστημα, συνεξετάζονται.

Newsroom ΔΟΛ dikaiologitika.gr

Όλη η επικαιρότητα