Κύπρος: Τσουνάμι αποκαλύψεων για τη Mονή Αββακούμ – «Δεν καταλάβαινε κανείς τι γινόταν;»

Στο φως της δημοσιότητας ήρθε νέο βίντεο ντοκουμέντο από τη Μονή Αββακούμ, το οποίο έδειχνε έναν μοναχό να βγαίνει εκτός εαυτού και να χτυπά γυναίκα με ζωνάρι στο προαύλιο.

Με μεγάλη επιτυχία έγινε το Θεολογικό Συνέδριο της Ιεράς Μητροπόλεως Ηλείας

Το Σαββατοκύριακο 09/03-10/03/2024 πραγματοποιήθηκε το ετήσιο Θεολογικό Συνέδριο της Ιεράς Μητροπόλεως Ηλείας, το οποίο φέτος συνδιοργανώθηκε μαζί με το Παράρτημα Ν. Ηλείας της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων και ήταν αφιερωμένο σε έναν σπουδαίο ιερωμένο και ακούραστο επιστήμονα της Θεολογίας και της Ιστορίας.

Πραγματοποιήθηκε το Θεολογικό Συνέδριο της Ιεράς Μητροπόλεως Ηλείας

Το Σαββατοκύριακο 09/03-10/03/2024 που μας πέρασε πραγματοποιήθηκε το ετήσιο Θεολογικό Συνέδριο της Ιεράς Μητροπόλεως Ηλείας  το οποίο φέτος συνδιοργανώθηκε μαζί με το Παράρτημα Ν. Ηλείας της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων και ήταν αφιερωμένο σε έναν σπουδαίο ιερωμένο και ακούραστο επιστήμονα της Θεολογίας και της Ιστορίας. Πρόκειται για τον πατέρα Γεώργιο Μεταλληνό (1940-2019), Καθηγητή Θεολογικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, που επέδειξε μέγα συγγραφικό και ερευνητικό έργο, ο οποίος κατά καιρούς είχε έρθει και στην Ηλεία προσκεκλημένος. Το Συνέδριο είχε ως  γενικό τίτλο: «Μία σύγχρονη Ρωμαίικης παρουσία- Πράξη και Λόγος στον βίο και την πολιτεία του π. Γεωργίου Μεταλληνού». 

Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Φιλόθεος για την ομοφοβική επίθεση: Η βία δεν εκφράζει τον τρόπο ζωής των ορθοδόξων χριστιανών

Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, Φιλόθεος καταδικάζει με δήλωσή του την ομοφοβική επίθεση κατά δύο ατόμων της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, το βράδυ του Σαββάτου (9/3).

«Λυπημένη η Σακελλαροπούλου από την απόφαση της Ιεράς Συνόδου», λένε πηγές της προεδρίας

Το «όχι» των Μητροπολιτών στην πρόσκληση της Κατερίνας Σακελλαροπούλου, για γεύμα στο Προεδρικό Μέγαρο, προκάλεσε τη λύπη της Προέδρου της Δημοκρατίας, σύμφωνα με πηγές της …

Ιστορικές στιγμές για τον Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Αθανάσιο – Χοροστάτησε σε Θεία Λειτουργία στο Φανάρι

Ιστορικές στιγμές για τον Μητροπολίτη Ηλείας  και Ωλένης κ.κ. Αθανάσιο ο οποίος την Κυριακή 3 Μαρτίου 2024 χοροστάτησε στη Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι, όπου, παρέστη συμπροσευχόμενος από του Ιερού Βήματος, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Φωτιά στο Άγιον Όρος – Στις φλόγες Κελλί της Σκήτης Αγίου Παντελεήμονος

Στις φλόγες «τυλίχθηκε» σήμερα το πρωί (03/03) το Ιερό Καλύβι της Ζωοδόχου Πηγής που ανήκει στη Σκήτη του Αγίου Παντελεήμονα και αποτελεί εξάρτημα της Μονή Κουτλουμουσίου. Οι πρώτες σπίθες «ξεπήδησαν» περίπου …

Ιερέας «επαγγελματίας κακοποιητής»: Χτύπησε την εν διαστάσει σύζυγό του κι αστυνομικούς

Ανεξέλεγκτος φαίνεται πως είναι ο ιερώμενος που επιτέθηκε στην εν διαστάσει συζυγό του την ώρα που εκδικαζόταν η επιμέλεια των παιδιών τους.

Έρευνα με εντολή Ιερώνυμου για περιστατικό μεταξύ Αρχιμανδρίτη Σεραφείμ και Π. Χρηστίδη

Εντολή για τη διενέργεια εκκλησιαστικών ανακρίσεων έδωσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος για το περιστατικό με τον Αρχιμανδρίτη της Ιεράς Αρχιεπισκοπής …

Κυριακή του Τελώνου και του Φαρισαίου

Την εποχή του Χριστού, ο τελώνης ήταν αυτός που αγόραζε τους φόρους από την ρωμαϊκή αρχή και τους εισέπραττε από τους πολίτες, τους οποίους συχνά εκμεταλλευόταν ή εκβίαζε.

Έντονη συγκίνηση στο Αρχιερατικό μνημόσυνο του αείμνηστου Γερμανού

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης, υπό του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ηλείας και Ωλένης Αθανάσιου Β’ και παρουσία Ιεραρχών από άλλες περιοχές της χώρας, φορέων του νομού, ιερέων από τη μητρόπολη Ηλείας και πολλών πιστών, όπως φυσικά και της οικογένειάς του, έγινε χθες το πρωί στον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου στον Πύργο, το ετήσιο μνημόσυνο του αείμνηστου σεπτού Ποιμενάρχη και πνευματικού ημών πατρός Μητροπολίτου πρώην Ηλείας Κυρού ΓΕΡΜΑΝΟΥ.

Ένας χρόνος από την απώλεια του αείμνηστου Μητροπολίτου πρώην Ηλείας Κυρού ΓΕΡΜΑΝΟΥ

Μία απώλεια που σκόρπισε τη θλίψη σε όλους τους πιστούς της Ηλείας, αφού «έχασαν» τον επί 40 χρόνια ποιμενάρχη τους, τον άνθρωπο που τους καθοδηγούσε με τον ενάρετο λόγο του, στον δρόμο της πίστης, της αλήθειας και της αγάπης.

Αρχιερατικό ετήσιο μνημόσυνο για τον Γερμανό

Καλούνται τα πνευματικά του τέκνα, πού επί 40 έτη δέχθηκαν τις ευχές και ευλογίες του, όπως προσέλθουν εις τον ς άνω Ιερόν Ναό για να ενώσουν τις προσευχές τους προς τον Ουράνιο Πατέρα και Θεόν μας διά την μακαρία ανάπαυσή του.

Ιερώνυμος για νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια: Να γίνει ονομαστική ψηφοφορία

Τη διαξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας του νομοσχεδίου που συζητείται στη Βουλή για τα ομόφυλα ζευγάρια ζήτησε με δήλωσή του, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος.

Ο μητροπολίτης Χίου καλεί τους οικογενειάρχες να προσευχηθούν για να μετανοήσουν οι αμαρτωλοί ομοφυλόφιλοι

Κάλεσμα σε αγρυπνία κατά του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών απηύθυνε ο Μητροπολίτης Χίου Μάρκος, ζητώντας από τους «οικογενειάρχες» να  «προσευχηθούν» για «τους ανθρώπους που ζουν σε καταστάσεις αμαρτίας».

Τριώδιο: Πότε ανοίγει και πόσο διαρκεί

Το Τριώδιο είναι μια κινητή αλλά συγκεκριμένη χρονική περίοδος στον Χριστιανικό ημερολόγιο, από την Κυριακή του Τελώνου και Φαρισαίου μέχρι την ημέρα του Μεγάλου Σαββάτου, μια μέρα πριν από την Κυριακή του Πάσχα. Η διάρκειά του διαφέρει κάθε χρόνο, ανάλογα με την ημερομηνία του Πάσχα.

Με κάθε λαμπρότητα ο εορτασμός του Πολιούχου Πύργου Αγίου Χαραλάμπους (φωτογραφίες-βίντεο)

Πλήθος πιστών προσκύνησαν με ευλάβεια τη θαυματουργή εικόνα του πολιούχου και προστάτη του Πύργου Αγίου Χαραλάμπους που εορτάζει σήμερα Σάββατο 10 Φεβρουαρίου, ενώ κατάμεστος ήταν και ο Ιερός Ναός της Αγίας Κυριακής, όπου έγινε η τέλεση του Πολυαρχιερατικού Πανηγυρικού Εσπερινού μετ’ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος, και ακολούθως της νυχτερινής Θείας Λειτουργίας.

Γιορτάζει σήμερα ο Άγιος Χαράλαμπος – Τι ξέρουμε για τον Πολιούχο του Πύργου και προστάτη της πανούκλας

Αγαπητός στους Χριστιανούς της Ορθόδοξης Εκκλησίας είναι ο Αγιος Χαράλαμπος – ο Ιερομάρτυρας και θαυματουργός – καθώς στη χάρη του προσέφευγαν σε στιγμές δύσκολες και απειλητικές για να προστατευθούν από τις λοιμώδεις νόσους και ιδίως από την πανούκλα, τόσο στα χρόνια που ο ίδιος έζησε (90-203μχ), όσο και μετέπειτα.

Πάπας Φραγκίσκος: “Δεν αντιδρά κάνεις αν ευλογήσω έναν επιχειρηματία που εκμεταλλεύεται τον κόσμο. Αντιδρούν αν ευλογήσω έναν ομοφυλόφιλο, είναι υποκρισία”

Ο πάπας Φραγκίσκος, σε συνέντευξή του στο ιταλικό καθολικό εβδομαδιαίο περιοδικό “Credere”, αναφέρθηκε και πάλι στην απόφασή του υπέρ της ευλογίας των ομόφυλων ζευγαριών από τους καθολικούς ιερείς.

Όλη η επικαιρότητα