Οι 10+1 δουλειές που θα εξαφανιστούν εξαιτίας της Τεχνητής Νοημοσύνης και τα επαγγέλματα του μέλλοντος

Είστε περίεργοι για το πώς θα είναι οι θέσεις εργασίας σε λίγα χρόνια από τώρα; Η τεχνολογία και η τεχνητή νοημοσύνη έχουν, αναμφισβήτητα, φέρει μεγάλες αλλαγές, με αποτέλεσμα κάποιες από τις δουλειές του παρόντος να οδεύουν προς εξαφάνιση, ενώ παράλληλα ανοίγει ο δρόμος για νέες θέσεις εργασίας.

Η SpaceX του Έλον Μασκ κατασκευάζει δορυφορικό δίκτυο για τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ

Για λογαριασμό αμερικανικής υπηρεσίας πληροφορίων, η SpaceX του Έλον Μασκ αναπτύσσει δίκτυο εκατοντάδων κατασκοπευτικών δορυφόρων. Σύμφωνα με πληροφορίες από το Reuters, το δίκτυο των δορυφόρων κατασκευάζεται από τη Starshield, μονάδα της SpaceX, στο πλαίσιο συμβολαίου που υπεγράφη το 2021 με την RNO, υπηρεσία πληροφοριών αρμόδια για τους κατασκοπευτικούς δορυφόρους της χώρας.

Γιατί οι χρήστες εγκαταλείπουν το TikTok;

Τα στοιχεία του τελευταίου τριμήνου του 2023 για το TikTok ήταν συγκλονιστικά αρνητικά για μια εφαρμογή που εκτοξεύτηκε από την πρώτη στιγμή που βγήκε στην αγορά το 2016. Τα στοιχεία έδειξαν στασιμότητα, ενώ στις ΗΠΑ μείωση.

Βίντεο με την τρίτη δοκιμαστική εκτόξευση του Starship της SpaceX

Πραγματοποιήθηκε η εκτόξευση του διαστημοπλοίου Starship της SpaceX και πρόκειται για την τρίτη δοκιμαστική προσπάθεια της εταιρείας του Έλον Μασκ, που ευελπιστεί να κάνει πιο προσιτά τα διαστημικά ταξίδια.

ΕΕ: Tο Κοινοβούλιο ενέκρινε νέο κανονισμό για την Τεχνητή Νοημοσύνη (AI) – Τι κατοχυρώνει

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε τον κανονισμό περί τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ) που κατοχυρώνει την ασφάλεια των χρηστών και την τήρηση των θεμελιωδών δικαιωμάτων, ενισχύοντας παράλληλα την καινοτομία.

«Σοφία»: Το διάσημο ρομπότ «ανακρίθηκε» στη Ρόδο και απάντησε στα Ελληνικά – Τι είπε για τις πυρκαγιές

Συνέντευξη τύπου και μάλιστα στα ελληνικά έδωσε η «Σοφία» το πιο διάσημο ανθρωποειδές ρομπότ, το οποίο βρίσκεται στη Ρόδο στο πλαίσιο του «The Greek Festival», που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στη χώρα μας.

Οι ΗΠΑ εξετάζουν απαγόρευση του TikTok – Οι χρήστες ξεσηκώνονται

«Βροχή» απο κλήσεις δέχονται τα γραφεία των βουλευτών στις Ηνωμένες Πολιτείες από χρήστες του TikTok που μιλούν ενάντια στο νομοσχέδιο που θα υποχρεώνει τη μητρική εταιρεία της πλατφόρμας να αποχωρήσει από την εφαρμογή διαφορετικά θα ήταν αντιμέτωπη με το ενδεχόμενο απαγόρευση στις ΗΠΑ.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση εφοδιάζεται με μια «κυβερνοασπίδα» για να προστατευθεί από επιθέσεις πληροφορικής

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα εφοδιασθεί με μια «κυβερνοασπίδα» για να προστατευθεί καλύτερα από επιθέσεις πληροφορικής, ανακοίνωσαν σήμερα οι 27 χώρες μέλη. Η ΕΕ θα εφοδιασθεί με ένα σύστημα συναγερμού, το οποίο θα εκτείνεται στο σύνολο του εδάφους της, για να εντοπίζει καλύτερα ενδεχόμενες κυβερνοεπιθέσεις, οι οποίες έχουν πολλαπλασιασθεί μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, στις 24 Φεβρουαρίου 2022.

Facebook – Instagram: Η ανατομία μιας “πτώσης” και οι εφιάλτες του Zuckerberg

Για πάνω από μία ώρα το απόγευμα της Τρίτης, (ξανα)είδαμε ένα μέρος της κοινωνικής μας ζωής μακριά από Facebook και Instagram. Λίγο μετά τις 5μ.μ., οι αναφορές γίνονταν με ρυθμούς γεωμετρικής προόδου, με εκατοντάδες χιλιάδες χρήστες να δηλώνουν πως δεν είχαν πρόσβαση στους προσωπικούς τους λογαριασμούς, όπως και στο Messenger, χωρίς όμως να βρίσκουν άμεσες απαντήσεις.

Τα iPhone προτιμούν περισσότερο όσοι χρήστες θέλουν να κάνουν τη μετάβαση από τα Android

Αρκετοί χρήστες αποφασίζουν να κάνουν τη μετάβαση από τα Android στα iPhone, με μία νέα έρευνα που είδε το φως της δημοσιότητας να εξετάζει τις επιλογές τους τόσο αναφορικά με τα μοντέλα που προτιμούν, όσο και το τι επιλέγουν μεταξύ απλών και Pro.

Ο Μασκ κατέθεσε αγωγή κατά της OpenAI

Ο Ίλον Μασκ κατέθεσε αγωγή κατά της OpenAI ισχυριζόμενος ότι η εταιρεία έχει εγκαταλείψει την αρχική της αποστολή να αναπτύξει τεχνητή νοημοσύνη (TN) προς όφελος της ανθρωπότητας. Στην αγωγή που κατέθεσε την Πέμπτη (29/02) στο Ανώτατο Δικαστήριο του Σαν Φρανσίσκο εναντίον της OpenAI, του διευθύνοντος συμβούλου Σαμ Άλτμαν και του συνιδρυτή της εταιρείας Γκρεγκ Μπρόκμαν, ο Μασκ ζητά από το δικαστήριο να εμποδίσει την OpenAI να χρησιμοποιεί τα προϊόντα της, όπως το ChatGPT, για «οικονομικό όφελος», μεταξύ άλλων και στο πλαίσιο της συνεργασίας της με τη Microsoft.

Η CEO του OnlyFans δεν θέλει η πλατφόρμα να συνδέεται με το πορνό και το σεξ

Η λέξη OnlyFans πλέον παραπέμπει αυτόματα στους όρους πορνό και σεξ, όμως η CEO της εταιρείας διαφωνεί με τη συγκεκριμένη λογική και θεωρεί λάθος να συνδέεται η πλατφόρμα με το ερωτικό περιεχόμενο ενηλίκων.

Η Apple εγκαταλείπει τα σχέδια για την κατασκευή ηλεκτρικού αυτοκινήτου

Για περίπου μια δεκαετία, η Apple φημολογείτο ότι ανέπτυσσε ένα αυτόνομο ηλεκτρικό αυτοκίνητο, κάτι που όμως δεν επιβεβαίωσε ποτέ δημοσίως η εταιρεία. Τώρα, σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg, η εταιρεία εγκαταλείπει επίσημα τις προσπάθειές της να κατασκευάσει ένα ηλεκτρονικό αυτοκίνητο, μια απόφαση που επηρεάζει σχεδόν 2.000 εργαζόμενους. Η εταιρεία έχει ξοδέψει δισεκατομμύρια δολάρια στην έρευνα και την ανάπτυξη ενός ηλεκτρικού οχήματος.

Στιβ Τζομπς: Σαν σήμερα το 1955 γεννιέται o συνιδρυτής της Apple που με τη δημιουργία του iPhone «σύστησε» τα smartphones

Ο Στιβ Τζομπς, συνιδρυτής της Apple που με προϊόντα όπως το iPhone «σύστησε» τα smartphones στον κόσμο, γεννήθηκε σαν σήμερα πριν από 69 χρόνια (24 Φεβρουαρίου 1955). …

Αυτό είναι το πρόσωπο του Τζακ του Αντεροβγάλτη – Τεχνητή νοημοσύνη αποκάλυψε πώς θα έμοιαζε ο διαβόητος δολοφόνος

Το γύρο του διαδικτύου κάνουν φωτογραφίες που απεικονίζουν πώς θα έμοιαζε το πρόσωπο του Τζακ του Αντεροβγάλτη αν είχε εντοπιστεί και δημιουργήθηκαν χάρη σε πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης.

Τι απαντά το TikTok για την έρευνα της ΕΕ για την προστασία ανηλίκων

«Το TikTok έχει πρωτοποριακά χαρακτηριστικά και ρυθμίσεις για την προστασία των εφήβων και τη διατήρηση των κάτω των 13 ετών εκτός πλατφόρμας, ένα ζήτημα το οποίο αντιμετωπίζει ολόκληρος ο κλάδος» αναφέρει η πλατφόρμα για την επίσημη έρευνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε βάρος του για παραλείψεις σε ό,τι αφορά την προστασία των ανηλίκων

Gov.gr wallet: Από την ταυτότητα, στα εισιτήρια γηπέδων και την κάρτα αιμοδότη

Το ψηφιακό πορτοφόλι του Gov.gr είναι ένα εργαλείο που επιτρέπει στους πολίτες να αποθηκεύουν και να διαχειρίζονται ψηφιακά έγγραφα και πιστοποιητικά.

Το ChatGPT αποκτά ψηφιακή μνήμη και θα θυμάται τις συζητήσεις με τους χρήστες

Ένα από τα μεγαλύτερα μειονεκτήματα του ChatGPT θα ρυθμίσει η OpenAI, καθώς θα προσθέσει ψηφιακή μνήμη, η οποία θα του επιτρέπει να θυμάται σημαντικές προσωπικές πληροφορίες από προηγούμενες συζητήσεις και να τις χρησιμοποιεί σε μελλοντικές συζητήσεις.

Όλη η επικαιρότητα