Εκπαίδευση Ηλεία

Διάλεξαν Σπουδές και Επάγγελμα…

Ακούστε το άρθρο

Στην ημερίδα επαγγελματικού προσανατολισμού, του Συλλόγου Φροντιστών Νοτιοδυτικής Ελλάδας

   Όλες τις πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζει ένας μαθητής, για να επιλέξει σωστά σπουδές και επάγγελμα, πήραν οι μαθητές που συμμετείχαν στην ενδιαφέρουσα ημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της περασμένης Κυριακής, στο κατάμεστο από κόσμο Συνεδριακό Κέντρο της Π.Ε Ηλείας, με ομιλητή τον Σύμβουλο Σταδιοδρομίας, Διδάκτορα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλοντίκης, Χρήστο Ταουσάνη.

Η ημερίδα, διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Φροντιστών Νοτιοδυτικής Ελλάδος και το Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού, και είχε την επιστημονική υποστήριξη των Συμβούλων Εκπαίδευσης και Σταδιοδρομίας «EMPLOY» και τη χορηγική υποστήριξη του Πανεπιστημίου «FREDERICK» της Κύπρου.

Όλα όσα πρέπει να ξέρουν

Ο Σύμβουλος Σταδιοδρομίας, Διδάκτωρ του Αριστοτελείου Θεσσαλονίκης Δρ. Χρήστος Ταουσάνης, συγγραφέας του βιβλίου «Επιλέγω Σπουδές και Επάγγελμα» των εκδόσεων «Πατάκη», έχοντας μιλήσει και στο παρελθόν σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς της Ηλείας –  σ.σ σε αντίστοιχη εκδήλωση που είχε διοργανωθεί το 2016 – έκανε μια διαδραστική παρουσίαση, μιλώντας στους μαθητές – κυρίως – για όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζουν, πριν διαλέξουν σπουδές και επάγγελμα. «…δώσαμε στα παιδιά έξυπνες τάσεις για την αγορά εργασίας, προκειμένου να τα βοηθήσουμε να δουν ότι δεν υπάρχουν αδιέξοδα στην εκπαίδευση», είπε ο κ.Ταουσάνης, μιλώντας στην εφημ. «Πατρίς».

Μιλώντας για τις θέσεις εργασίας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, αυτές – σημείωσε – δεν είναι κάτι σταθερό, ενώ το «μυστικό» της…επιτυχίας, είναι, αξιολογώντας τα στοιχεία να εντοπίζουμε τις τάξεις και τα προσαρμοζόμαστε, για να κάνουμε επιτυχείς και στοχευμένες επιλογές, συζητώντας μαζί τους για τις σύγχρονες τάσεις της αγοράς εργασίας και τα επαγγέλματα του μέλλοντος.

   Ιδιαίτερη αναφορά, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης, έγινε στις αλλαγές του συστήματος εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευσης, στα νέα δεδομένα αναφορικά με τις Πανελλήνιες Εξετάσεις αλλά και τη νέα κατανομή των σχολών στα 4 επιστημονικά πεδία. Επίσης, δοθεί αναλυτική ενημέρωση για τις σχολές και τα επαγγελματικά δικαιώματα των τμημάτων του μηχανογραφικού, ενώ αναπτύχθηκε ένα γόνιμος διάλογος, με τον κ.Ταουσάνη να δίνει απαντήσεις στις απορίες μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων, τους οποίους παρακάλεσε» να μη…σκοτώνουν, άθελά τους, τα όνειρα των παιδιών τους.

Όλη η επικαιρότητα