Διαμαρτύρεται ο Πάγκαλος για τη μείωση της σύνταξής του

pagalos.jpg

Θα προσφύγω εκεί που μπορώ να προσφύγω, δηλαδή σε νομικούς, οι οποίοι θα ζητήσω να εξετάσουν την περίπτωσή μου και να δουν στα ελληνικά και ξένα δικαστήρια αν αυτό είναι φυσιολογικό, είπε ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ

Για τα δακρυγόνα κατά των συνταξιούχων, το ενδεχόμενο των εκλογών που όπως είπε δεν θα αργήσουν, αλλά και τη σύνταξή του που μειώθηκε, όπως είπε, επί ΣΥΡΙΖΑ στο 1/4 του αρχικού ποσού μίλησε ο Θεόδωρος Πάγκαλος, στο ραδιόφωνο του ΒΗΜΑ FM. Μάλιστα, αναφερόμενος στη μείωση που έχει γίνει στη σύνταξή του ως δικηγόρου ο πρώην υπουργός έκανε λόγο για βαρβαρότητα άνευ προηγουμένου προσθέτοντας ότι «ο Μαδούρο είναι ήδη εδώ».

Ειδικότερα, ο κ.Πάγκαλος, είπε: 

Για την περικοπή στη σύνταξή του

«Μπορούσα να περιμένω μια σύνταξη βουλευτική και παράλληλα ήμουν δικηγόρος. Η σύνταξη αυτή, όταν ξεκίνησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ (σ.σ.: του δικηγόρου) ήταν 1.600 ευρώ. Πήγε μέσα στο πρώτο τρίμηνο της κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ σε 780 από 1.600. Σας θυμίζω ότι αυτή η σύνταξη οφείλεται αποκλειστικά σε δικά μου χρήματα. Μετά γίνεται μία νέα παρέμβαση, 630. Τον Αύγουστο του 2016 γίνεται από 630, 485. Γίνεται 460 τον Σεπτέμβριο του 2016 και πήρα σήμερα το πρωί την σύνταξή μου, 382 (ευρώ). Και από 1.600, αποκλειστικά δικά μου χρήματα, έφτασα στα 482 (ευρώ), δηλαδή το 1/4. Πρόκειται για μία βαρβαρότητα άνευ προηγουμένου και για μερικούς που μιλάνε για Μαδούρο, ο Μαδούρο είναι ήδη εδώ!

Θα προσφύγω εκεί που μπορώ να προσφύγω, δηλαδή σε νομικούς, οι οποίοι θα ζητήσω να εξετάσουν την περίπτωσή μου και να δουν στα ελληνικά και ξένα δικαστήρια – το δικαστήριο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Στρασβούργο, ας πούμε – αν αυτό είναι φυσιολογικό. Εμένα η νομική μου κατάρτιση μού δίνει την πεποίθηση ότι αυτό δεν γίνεται σε μία χώρα πολιτισμένη, γίνεται μόνο σε χώρες που επικρατεί η βαρβαρότητα, δηλαδή φασισμός ή κομμουνισμός».

Για τη ρίψη χημικών στους συνταξιούχους

«Για τη χθεσινή υπόθεση, γιατί δεν βγήκε ο Φλαμπουράρης, όταν φτάσανε αυτοί οι διαδηλωτές, να τους πει ότι «λείπει στη Βουλή ο πρωθυπουργός, ελάτε 20 ή 30 από εσάς να πιούμε καφέ, να μου κάνετε εμένα μία συζήτηση και να περιμένουμε τον πρωθυπουργό, ο οποίος θα έρθει σε μία ώρα»; Ώστε να τον δουν τον πρωθυπουργό, γιατί άξιζε τον κόπο να τον δουν, είχαν το δικαίωμα. Και το δεύτερο είναι, αφού είχαν στοχοποιήσει τα εξοργιστικά, πράγματι, λεωφορεία της Αστυνομίας που αποκλείουν, γιατί δεν αποσύρανε τα λεωφορεία, να έχουν κάποιο κάγκελο;»

Για το ενδεχόμενο εκλογών

«Οι εκλογές θα γίνουν μέσα στο χρόνο, μέσα στο 2016. Και ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάρει κάτω από 15%. Εγώ το προβλέπω, εν πάση περιπτώσει».

 
 
www.protothema.gr