Ηλεία

Διαμαρτυρία ΑμεΑ στον Πύργο: Μόνο υποσχέσεις για το Seatrac

Ακούστε το άρθρο

«Ένα μπάνιο στη θάλασσα, ισοδυναμεί με επτά φυσιοθεραπείες…», αναφέρουν τα άτομα με αναπηρία που χθες το πρωί συγκεντρώθηκαν έξω από το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, διαμαρτυρόμενοι για την καθυστέρηση εγκατάστασης του συστήματος «Seatrac» στην παραλία Κατακόλου, δίνοντας τη δυνατότητα στα άτομα με αναπηρία να έχουν πρόσβαση στη θάλασσα.

Άτομα με αναπηρία, συγγενείς, φίλοι, αιρετοί, εκπρόσωποι συλλόγων από την ευρύτερη περιοχή του Πύργου, συμμετείχαν στην παράσταση διαμαρτυρίας και τόνισαν την ανάγκη για άμεση εγκατάσταση του Seatrac, προκειμένου να μπορέσουν να κάνουν το μπάνιο τους, σημειώνοντας μάλιστα τις σημαντικές θεραπευτικές ιδιότητες του για τα άτομα που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα.

Όλοι – μηδενός εξαιρουμένου – χαρακτήρισαν απαράδεκτο να έχουμε φτάσει στα μέσα του καλοκαιριού και ακόμα να μην έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες για την εγκατάσταση του ενός και μόνο Seatrac από το οποίο θα εξυπηρετούνται όλα τα άτομα με αναπηρία του Νομού Ηλείας, οι οποίοι – όπως εξήγησε και ο πρόεδρος του Συλλόγου Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων Π.Ε Ηλείας, Παντελής Παπαναγιώτου, αποτελούν το 11% του συνολικού πληθυσμού της Ηλείας.

Κάλεσαν την Περιφέρεια και τον Αντιπεριφερειάρχη κ.Γεωργιόπουλο να προχωρήσει στην άμεση εγκατάσταση του Seatrac στο Κατάκολο, τον Δήμαρχο Πύργου κ.Λιατσή να προχωρήσει τις διαδικασίες – σ.σ εφόσον έχει ενταχθεί στον προϋπολογισμό του δήμου κονδύλι για την προμήθεια του μηχανήματος – για την εγκατάσταση και άλλου μηχανήματος σε άλλη παραλία, ενώ κάλεσαν και τους υπόλοιπους δημάρχους να εγκαταστήσουν αντίστοιχα συστήματα στις παραλίες των περιοχών τους, σημειώνοντας πως, άτομα με αναπηρία υπάρχουν σε όλο το νομό.

Οι λόγοι της παραίτησης

Εξάλλου, ο κ.Παπαναγιώτου, αναφέρθηκε και στους λόγους που οδήγησαν τον κ.Παπανικολόπουλο και τον κ.Πετρόπουλο να παραιτηθούν από τις θέσεις των άμισθων Συμβούλων σε θέμα ΑμεΑ από τον Δήμο Πύργου, εξηγώντας πως η μη υλοποίηση του seatrac, η δυσκολία πρόσβασης ακόμα και στη δημαρχείο Πύργου καθώς και η μη ανταπόκριση του κ.Λιατσή στο αίτημα για συνάντηση, προκειμένου να συζητηθούν θέματα για τα ΑμεΑ, ήταν μερικοί από αυτούς. «Το ότι βάφτηκαν μια φορά τα πάρκινγκ και ανοίξαμε το γραφείο, δε σημαίνει ότι νοιαζόμαστε για τα άτομα με αναπηρία. Εμείς δε θα γίνουμε ποτέ ¨γλάστρες¨ σε κανέναν», καταλήγει ο κ.Παπαναγιώτου.

Όλη η επικαιρότητα