Εκπαίδευση

Διαμαρτυρία από γονείς και μαθητές του 4ου Δημοτικού Αμαλιάδας

p13-05-14_09.14.jpg
Ακούστε το άρθρο

Την  Τρίτη 13-05-2014  οι γονείς και μαθητές του  4ου Δημοτικού σχολείου Αμαλιάδας πραγματοποίησαν δυναμική διαμαρτυρία για την αδιαφορία  του απερχόμενου Δημάρχου των «έργων» του Δήμου Ήλιδας που με την πολιτική του έχει καταδικάσει την εκπαιδευτική κοινότητα του 4ου Δημοτικού να παραμένει σε λυόμενα για έξι συνεχόμενα έτη. Τη συμπαράστασή  τους στους μαθητές και γονείς εξέφρασαν η Δημοτική Παράταξη « Αριστερά στην Ήλιδα» με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο Τάσο Σμέρο  και η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Έφη  Γεωργοπούλου – Σαλτάρη.

 Για τη δημοτική παράταξη «Αριστερά στην Ήλιδα» το  στεγαστικό πρόβλημα του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αμαλιάδας και όλα τα λειτουργικά προβλήματα που καταγράφονται στην εν λόγω σχολική μονάδα του Δήμου Ήλιδας πρέπει να λυθούν άμεσα.

– Ως νέα Δημοτική Αρχή  θα ελέγξουμε πόσα χρήματα έχουν πιστωθεί, πόσα έχει εισπράξει ο Δήμος  και πόσα χρήματα έχει λάβει ο εργολάβος.

– Θα προχωρήσουμε σε πλήρη οικονομικό και διαχειριστικό  έλεγχο.

– Θα ελέγξουμε σε ποιο σημείο  βρίσκεται  το έργο αποπεράτωσης της σχολικής μονάδας. Πρέπει άμεσα  η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου να μας ενημερώσει   για το ποσοστό εκτέλεσης των εργασιών.

– Είναι άμεση ανάγκη να ελεγχθεί, γιατί ο Δήμος Ήλιδας συνήψε  4 συμβάσεις και μία συμπληρωματική συνολικού ύψους 4,92 εκ. € που υπερέβαιναν την εγκεκριμένη πίστωση των 4,16 εκ. € από τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων.

– Οι τέσσερις επιπλέον αίθουσες, οι οποίες είναι απαραίτητες για την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου πρέπει να γίνουν άμεσα και πρέπει να γίνει έλεγχος, γιατί δεν έχουν ανεγερθεί.

– Ως νέα δημοτική αρχή θα απαιτήσουμε να οριστεί ένας τελικός και πραγματικός επίσημος χρόνος αποπεράτωσης του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αμαλιάδας από την κεντρική διοίκηση.

–  Πριν την οριστική λύση θα ελέγξουμε  τις συνθήκες υγιεινής στις σημερινές λυόμενες αίθουσες και θα αναζητήσουμε τη δυνατότητα μεταστέγασης  του σχολείου  σε ένα υγιές και ασφαλές περιβάλλον. Έξι χρόνια σε λυόμενα είναι ήδη πάρα πολλά.

– Οι όποιες αποφάσεις θα έχουν την έγκριση της εκπαιδευτικής κοινότητας (εκπαιδευτικό προσωπικό-μαθητές-γονείς-κηδεμόνες)

– Θα συμπαρασταθούμε  ενεργητικά σε όποιες αγωνιστικές κινητοποιήσεις σε τοπικό  ή πανελλαδικό επίπεδο έχουν ως στόχο την βελτίωση της  εκπαιδευτικής λειτουργίας  και να μην  επαναληφθούν κατά  τη νέα εκπαιδευτική χρονιά τα διδακτικά κενά που καταγράφονταν φέτος στην εν λόγω σχολική μονάδα.

Όλη η επικαιρότητα