Αθλητισμός

Diamond League: Ανίκητη η Στεφανίδη

Ακούστε το άρθρο

Η «χρυσή» Ολυμπιονίκης του Ρίο και πρόσφατα παγκόσμια πρωταθλήτρια του Λονδίνου, συνέχισε από εκεί που σταμάτησε στη διοργάνωση της βρετανικής πρωτεύουσας.

Αυτή την φορά έλαβε μέρος στο Diamond League του Μπέρμιγχαμ, όπου πήρε… σα σε προπόνηση την πρώτη θέση με άλμα στα 4.75μ. Το άξιο αναφοράς είναι ότι η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ξεκίνησε τις προσπάθειές της από εκεί που σταμάτησαν οι αντίπαλοί της!

Όλες, μεταξύ των οποίων και οι τρεις που ανέβηκαν στο βάθρο των νικητών μαζί με τη Στεφανίδη στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Λονδίνου, σταμάτησαν στα 4.61μ. Από το ύψος εκείνο άρχισε τις προσπάθειές της η Στεφανίδη, η οποία το πέρασε με την πρώτη, στη συνέχεια με τη δεύτερη τα 4.68μ., για να ανέβει στα 4.75μ, που υπερέβη και πήρε την 1η θέση.

Δεύτερη ήταν η Βρετανίδα Χόλι Μπράντσοου (ήταν 6η στο Λονδίνο) με 4.61 και τρίτη η Σουηδή Μιχαέλα Μέιερ με 4.61 επίσης. Η Αμερικανίδα Σάντι Μόρις, η οποία ήταν δεύτερη πίσω από τη Στεφανίδη, τόσο πέρυσι στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο όσο και φέτος στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Λονδίνου, έμεινε στην 4η θέση με το ίδιο ύψος, όπως και η Κουβανή Γιαρισλέι Σίλβα, η οποία ήταν τρίτη στο Λονδίνο.

Μετά τη νίκη της αυτή στο Μπέρμιγχαμ, η Κατερίνα Στεφανίδη βρίσκεται στην 2η θέση της βαθμολογίας των Diamond League με 32 βαθμούς. Στην πρώτη θέση είναι η Σίλβα με 34 βαθμούς και στην τρίτη η Μόρις με 20 βαθμούς. Ο τελικός θα διεξαχθεί στις Βρυξέλλες την 1η Σεπτεμβρίου.

Όλη η επικαιρότητα