Αγροτικά Ηλεία

Διαρκής διαμαρτυρία για την απληρωσιά – Στα δικαστήρια του Πύργου οι αγρότες της Ηλείας

Ακούστε το άρθρο

Στα δικαστήρια του Πύργου βρέθηκαν χθες για μία ακόμα φορά οι αγρότες της Ηλείας, για να συμπαρασταθούν στον 55χρονο κτηνοτρόφο Ανδρέα Νικολούτσο, ο οποίος έχει δικαστική διαμάχη με εταιρεία γαλακτοβιομηχανίας, ύστερα από το συμβάν με τον αποκλεισμό του φορτηγού λόγω της μη καταβολής των οφειλών της εταιρείας προς τον ίδιο.

Η εκδίκαση του αστικού σκέλους (εκατέρωθεν αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων) αναβλήθηκε για την επόμενη εβδομάδα, ωστόσο οι παρόντες γεωργοί και κτηνοτρόφοι επισήμαναν ότι η συμπαράσταση προς τον 55χρονο κτηνοτρόφο και προς κάθε αγρότη γενικότερα θα είναι διαρκής.

«Σήμερα (σ.σ. χθες) συνεχίζουν να σύρουν έναν μικρομεσαίο κτηνοτρόφο οικογενειάρχη στα δικαστήρια γιατί τόλμησε να ζητήσει τον ιδρώτα του, τα δεδουλευμένα του. Εμείς ήρθαμε ως Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας να στηρίξουμε. Η εταιρεία ζήτησε αναβολή φοβούμενη επειδή υπάρχει κόσμος και κοιτάζει να βρει κάποια στιγμή που θα είναι λιγότεροι. Εμείς καλούμε τους αγρότες να είναι και πάλι στις 10 του μηνός στα δικαστήρια. Δεν πάμε προσωπικά για κανέναν αγρότη, πάμε γενικά για τους αγρότες που του τρώνε οι έμποροι τα λεφτά και δεν μιλάνε καθόλου, δεν διαμαρτύρονται διότι φοβούνται μήπως δεν τα πάρουν και μήπως δεν τους αγοράσουν το γάλα ή το προϊόν την επόμενη φορά. Η απληρωσιά συνεχίζεται σε όλους τους κλάδους.», δήλωσε στην εφ. «Πατρίς» ο αντιπρόεδρος της ΟΑΣΗ, Θανάσης Βομπίρης και αναφέρθηκε στην ανάγκη άμεσης και πλήρους αποζημίωσης των παραγωγών που επλήγησαν από την κακοκαιρία της περασμένης εβδομάδας»

«Ταυτόχρονα είμαστε εδώ και έχουμε καλέσει τους αγρότες που επλήγησαν, για να διαμαρτυρηούν και να δώσουμε όλοι το “παρών” και να ζητήσουμε την άμεση αποζημίωσή τους στο 100% της παραγωγής για τη σοβαρή καταστροφή που υπέστησαν», ανέφερε ο κ. Βομπίρης.

Όλη η επικαιρότητα