Ηλεία

Διαρκής η μάχη με την πλημμύρα στα Μακρίσια – Η χθεσινή βροχόπτωση ανέβασε ξανά τη στάθμη του Αλφειού

Ακούστε το άρθρο

Συνεχίζονται οι προσπάθειες για να βγουν από το αδιέξοδο της πλημμύρας οι καλλιεργητές των Μακρισίων, ωστόσο ο καιρός δεν είναι σύμμαχος και δυσκολεύει τις παρεμβάσεις που γίνονται. Χθες τα ξημερώματα, η έντονη βροχόπτωση ανέκοψε την αποσυμφόρηση στο «σπασμένο» προστατευτικό ανάχωμα και ανέβασε εκ νέου τη στάθμη του Αλφειού.

Το πλάνο για να ανοιχθεί τάφρος στον δρόμο Μακρίσια-Φλόκα και να φύγουν τα νερά από την περιοχή γύρω από το αντλιοστάσιο, δεν έχει υλοποιηθεί ακόμα, με αποτέλεσμα να μην είναι εφικτή η επισκευή των αντλιών και να μην μπορεί κανένας να προσδιορίσει με ακρίβεια πότε θα μπουν στις εκτάσεις τους να καλλιεργήσουν οι παραγωγοί των Μακρισίων.

«Γόρδιος δεσμός» οι πλημμύρες στα Μακρίσια – Πρόταση για να «κοπεί ο δρόμος  προς Φλόκα

«Κάνουμε μια προσπάθεια να διευκολύνουμε το έργο του ΓΟΕΒ προκειμένου να επισκευαστούν οι αντλίες που είναι έναν μήνα τώρα εκτός λειτουργίας.  Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να πλημμυρίσει η περιοχή και τώρα με την παρέμβαση εδώ προσπαθούμε να πάρουμε μια μεγάλη ποσότητα από την περιοχή που βρίσκεται μπροστά από το κτίριο όπου στεγάζεται το αντλιοστάσιο για να διευκολύνουμε το έργο του ΓΟΕΒ», δήλωσε στην εφ. «Πατρίς» ο αντιδήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, Γ.Δάγκαρης, προσθέτοντας ότι οι παραγωγοί της περιοχής υφίστανται μεγάλη ζημιά από το πουθενά και χωρίς να φταίνε.

«Χθες έγινε σε αυτό το σημείο μια παρέμβαση για να πέσει η στάθμη του νερου, η οποία είχε θεαματικό αποτέλεσμα αργά το απόγευμα, αλλά η ακραία χθεσινοβραδινή βροχόπτωση δημιούργησε νέα προβλήματα. Τώρα ηρέμησε η κατάσταση, τα νερά φεύγουν προς τον Σελινούντα και από εκεί προς τον Αλφειό. Αν οι καιρικές συνθήκες είναι ευνοϊκές το επόμενο 24ωτο, πιστεύω ότι η περιοχή από δω και πέρα θα στραγγίξει από τα πλημμυρισμένα νερά και θα μπορέσει να μπει μέσα ο κόσμος να καλλιεργήσει, γιατί δεν ευθύνονται σε τίποτα και έχουν υποστεί μεγάλη ζημιά από το πουθενά στις καλλιέργειες (σταφίδες, αμπέλια, εσπεριδοειδή κλπ), σε εγκαταστάσεις και ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό», ανέφερε ο κ. Δάγκαρης και σημείωσε ότι τη δεδομένη στιγμή τα νερά του Αλφειού είναι πολύ ψηλά και  αν δεν υποχωρήσουν δεν μπορεί να «κοπεί» ο δρόμος.

Παναγιώτης Καραλής

«Τα νερά δεν φεύγουν μόνα τους αν δεν φτιαχτεί το μοτέρ στο αντλιοστάσιο. Δυστυχώς βρέχει και συνέχει, οπότε προς το παρόν τα νερά παραμένουν μέσα στις εκτάσεις μας, κάτι που δεν είναι καλό για καλλιέργειες όπως οι σταφίδες και τα αμπέλια. Παλεύει σήμερα ο γερανός εδώ και να βοηθήσει και περιμένουμε να δούμε πώς θα  πάει, αλλά προς το παρόν δεν γίνεται τίποτα»

Φώτης Γριβάκης

«Έβρεχε όλη νύχτα και ξαναφούσκωσε το λαγκάδι, με αποτέλεσμα να ξαναγεμίσει η λεκάνη με νερά. Με την παρέμβαση του μηχανήματους επιστρέφουν πάλι. Το θέμα είναι να μην ξαναφουσκώσει ούτε το ποτάμι ούτε το λαγκάδι και να οπισθοχωρήσουν τα νερά

Γιώργος Καραχρήστος

«Δυστυχώς έχει πλημμυρίσι όλη η περιοχή. Πολεμάει το μηχάνημα για να πέσει η στάθμη του νερού και να αδειάσει όλη η περιοχή, διότι αυτή η κατάσταση προκαλεί μεγάλη ζημιά στις αγροτικές εκτάσεις, δεν μπορεί κανένας να καλλεργήσει»

Όλη η επικαιρότητα