Μεσσηνία

Διαρρήκτες σε σπίτι στην Μαραθούπολη εν ώρα επιταφίου. Τους αντιλήφθηκαν οι κάτοικοι

Ακούστε το άρθρο

Δύο άγνωστοι δράστες παραλίγο να εισβάλουν σε οικία στη Μαραθόπολη… ωστόσο υπολόγισαν χωρίς τον ξενοδόχο!

Όλα έγιναν το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής λίγο πριν ξεκινήσει η περιφορά του επιταφίου στο μικρό χωριό της Μαραθόπολης. Δύο άγνωστοι διαρρήκτες με μαύρα ρούχα (σύμφωνα με την μαρτυρία κατοίκου) νομίζοντας πως οι ιδιοκτήτες οικίας απουσίαζαν για την περιφορά του επιταφίου, προσπάθησαν να προσεγγίσουν την οικία με σκοπό την διάρρηξή όμως έγιναν αντιληπτοί από τον γιο του ιδιοκτήτη, ο οποίος ειδοποίησε άμεσα τον πατέρα του, και αυτός με την σειρά του τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας.

Σε ελάχιστο χρόνο ο χώρος περιμετρικά της οικίας «περικυκλώθηκε» από κατοίκους του χωριού καθώς το συμβάν διαδόθηκε γρήγορα. Αμέσως ειδοποιήθηκε η Αστυνομία και σε ελάχιστα λεπτά ομάδα της Β’ ΟΠΚΕ Μεσσηνίας και άνδρες του Α.Τ. Γαργαλιάνων βρέθηκαν στη Μαραθόπολη.

Μέχρι να έλθει η αστυνομία οι κάτοικοι είχαν περικυκλώσει ένα ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο προκειμένου να δυσκολέψουν την διαφυγή τους, ωστόσο με το που έφτασε η αστυνομία και μετά από ενδελεχή έλεγχο δεν βρέθηκε κανένας, ενώ εικάζεται πως κατάφεραν και διέφυγαν. Σύμφωνα με μαρτυρία κατοίκου ένα ύποπτο αυτοκίνητο κινείτο στο σημείο λίγο πριν την διάρρηξη. Οι έλεγχοι της Αστυνομίας συνεχίστηκαν για αρκετή ώρα, ενώ στο Α.Τ. Γαργαλιάνων προήχθησαν 4 άτομα (αλλοδαποί), χωρίς ωστόσο να προκύψει κάτι εναντίον τους.

Πάντως, είναι άξιο αναφοράς η αμεσότητα στην επέμβαση των αστυνομικών, καθώς μέσα σε λίγα λεπτά βρέθηκαν 7 αστυμνομικοί στη Μαραθόπολη, κάτι που συζητήθηκε και συγκέντρωσε θετικά σχόλια από τους κατοίκους του χωριού.

gargalianoionline.gr

Όλη η επικαιρότητα