Ηλεία

Διάρρηξη με το καλημέρα στο Λάλα

Ακούστε το άρθρο

Με «λεία» χρυσά κόσμημα μεγάλης αξίας – χρηματικής και συναισθηματικής – αλλά και ένα σεβαστό χρηματικό ποσό, έφυγαν οι διαρρήκτες από κατοικία στην περιοχή της παλιάς εκκλησίας του Αγίου Κωνσταντίνου, στο Λάλα, λίγο πριν φτάσουν στο σημείο οι αστυνομικοί που ειδοποιήθηκαν από τους γείτονες.

Οι διαρρήκτες, εκμεταλλευόμενοι την απουσία των ιδιοκτητών, που βρίσκονταν στη δουλειά τους, μπήκαν στο σπίτι, αφού διέρρηξαν την ξύλινη μπαλκονόπορτα στην πίσω πλευρά του σπιτιού – σπάζοντας τη – πιθανότατα με κάποιο βαρύ αγροτικό εργαλείο. Αφού αναστάτωσαν όλα τα δωμάτια του σπιτιού, κατάφεραν να εντοπίσουν το σημείο που ο ιδιοκτήτης είχε αποθηκεύσει κάποια χρήματα (περίπου 2.000-3.000 ευρώ) αλλά και τα χρυσά κοσμήματα της συζύγου του. Η παρουσία του άγνωστου οχήματος έξω από το σπίτι – αν και η περιοχή είναι αραιοκατοικημένη – υποψίασε τους γείτονες που ενημέρωσαν την Αστυνομία.

Πολύ γρήγορα αστυνομικοί του Α.Τ Αρχαίας Ολυμπίας έφτασαν στο σημείο και μάλιστα προχώρησαν σε προσεκτικό έλεγχο του σπιτιού, καθώς υπήρχε υποψία ότι μπορεί οι δράστες να βρίσκονται ακόμα στο εσωτερικό, αφού οι αυτόπτες μάρτυρες είδαν τους δράστες (2 ή 3) να προσεγγίζουν αλλά όχι και αποχωρούν. Τελικά, όπως αποδείχθηκε, οι διαρρήκτες ήταν «επαγγελματίες» αφού έδρασαν σε πολύ μικρό χρόνο και αναστατώνοντας όλο το σπίτι, κατάφεραν να εντοπίσουν χρήματα και κοσμήματα.

Ο ιδιοκτήτης, που βρισκόταν για δουλειά σε γειτονικό νομό, ενημερώθηκε και επέστρεψε άρον – άρον στο σπίτι, ενώ την προανάκριση έχει αναλάβει το Α.Τ Αρχαίας Ολυμπίας που θα αξιοποιήσει και τα στοιχεία που συνέλεξαν οι αστυνομικοί της Σήμανσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας.

Θορυβημένοι οι κάτοικοι

Το γεγονός έχει θορυβήσει τους κατοίκους της περιοχής, που διαπίστωσαν πως οι διαρρήκτες, με περίσσιο θράσος μπήκαν στο σπίτι που βρίσκεται λίγες δεκάδες μέτρα από το κέντρο του χωριού, φοβούμενοι τι μπορεί να είχε συμβεί αν έρχονταν σε επαφή με κάποιον από τους ιδιοκτήτες ή κάποιο γείτονα και διερχόμενο.

Όλη η επικαιρότητα