Ηλεία

Διάσελλα: Καταστροφικές οι συνέπειες της καταιγίδας – Άμεση κινητοποίηση των αρμόδιων φορέων

Ακούστε το άρθρο

Αρκετά προβλήματα προκάλεσε η καταιγίδα που έπληξε το απόγευμα της Τρίτης την κοινότητα των Διασέλλων. Πτώση δυο δέντρων που παρ’ ολίγο να κοστίσουν σε έναν διερχόμενο με το αμάξι του τη ζωή του, δυο βλάβες στο δίκτυο της ΔΕΗ και η ζημιά που δέχτηκαν οι καλλιέργειες των κατοίκων της κοινότητας, ήταν τα προβλήματα που προκάλεσε η σύντομη νεροποντή.

Συγκεκριμένα, χαλάζι πέρασε από το βορειοδυτικό τμήμα της κοινότητας των Διασέλλων. Τα αποτελέσματά της ήταν καταστροφικά, προκαλώντας δυο βλάβες στο δίκτυο της ΔΕΗ που άφησαν το χωριό χωρίς ρεύμα, αλλά και δύο πτώσεις δέντρων και πιο συγκεκριμένα λεύκες, οι οποίες είχαν περίπου 30 μέτρα απόσταση μεταξύ τους και με την πτώση εγκλώβισαν ένα νεαρό άτομο που διέσχιζε εκείνη τη στιγμή το δρόμο με το αυτοκίνητό του. Επί είκοσι λεπτά έπεφτε χαλάζι σε μέγεθος «κουφέτου», το οποίο προξένησε σοβαρές ζημιές στον καρπό της ελιάς που σε μεγάλο ποσοστό έπεσε.

Για τις σοβαρές ζημιές και το πως αντιμετωπίστηκε η κατάσταση, μίλησε ο πρόεδρος της κοινότητας των Διασέλλων, Κώστας Βασιλακόπουλος: «Η κατάσταση που επικράτησε κατά τη διάρκεια της βροχής και αφότου σταμάτησε, προκάλεσε πανικό σε όλους μας. Ο νεαρός που βρέθηκε ανάμεσα στις πτώσεις των δυο αυτών δένδρων, σώθηκε καθαρά από τύχη. Πέντε μέτρα μπροστά ή πέντε μέτρα πίσω να ήταν, θα μιλάγαμε για διαφορετική κατάληξη τώρα. Όσον αφορά την αντιμετώπιση της κατάστασης μετά την νεροποντή, υπήρξε άμεση κινητοποίηση από εμένα και ένα όχημα της πολιτικής προστασίας του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, καθώς και ενός μηχανήματος JCB προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος που είχαν πέσει τα δέντρα. Στο έργο της απομάκρυνσής τους, βοήθησαν και παιδιά από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Διασέλλων, κόβοντας δέντρα για να κάνουν ευκολότερη τη δουλειά του μηχανήματος του δήμου. Επιπλέον, υπήρξε άμεση κινητοποίηση της ΔΕΗ στο θέμα της διακοπής του ρεύματος ύστερα από τηλεφώνημά μας, όπου έφθασε στο χώρο και απομονώνοντας τη βλάβη έδωσε ξανά ρεύμα στο χωριό».

Όλη η επικαιρότητα