Ηλεία

Έσωσε ψαρά από τα νερά του Αλφειού η Πυροσβεστική – Είχε εγκλωβιστεί κοντά στο φράγμα

Ακούστε το άρθρο

Παρ’ ολιγον να πέσει θύμα του Αλφειού ένας 60χρονος ψαράς χθες το πρωί, κοντά στο Φράγμα Φλόκα, όμως η έγκαιρη επέμβαση των πυροσβεστών απέτρεψε τον κίνδυνο για τη σωματική του ακεραιότητα.

Ο άτυχος άνδρας είχε μεταβεί με τη βάρκα στου ποτάμι, πιθανότατα για να ψαρέψει, όμως τα νερά ήταν ορμητικά και ανέτρεψαν τη βάρκα του. Ο 60χρονος κατάφερε να πιαστεί από μια νησίδα μέσα στο ποτάμι και να μην παρασυρθεί από τα νερά, ειδοποιώντας ταυτόχρονα την Πυροσβεστική και συντοπίτες του.

Στο σημείο έσπευσαν αμέσως τρία πυροσβεστικά οχήματα από Πύργο και Ολυμπία με οκτώ άνδρες και επικεφαλής τον διοικητή ΠΥ Ηλείας, Γιάννης Καραμαλίκη, μαζί και με ειδικό διασωστικό, και με οργανωμένη επιχείρηση τον απεγκλώβισαν και τον μετέφεραν σώο σε ασφαλές σημείο.

Σήμερα (σ.σ. χθες) το πρωί η υπηρεσία μας ειδοποιήθηκε για συμπολίτη μας του οποίου ανατράπηκε η βάρκα στον Αλφειό ποταμό, κάτω από το φράγμα, και ο ίδοςο είχε βγει σε νησίδα μέσα στο ποτάμι. Τα νερά ήταν ορμητικά, παρόλα αυτά η επιχείρηση έγινε με απόλυτα επαγγελματικό τρόπο. Καταφέραμε και τον προσεγγίσαμε, τον ασφαλίσαμε και τον μεταφέραμε σε ασφαλές σημείο. Η επιχείρηση της Πυροσβεστικής στέφθηκε με επιτυχία, είμαστε πάντα στο πλευρό του πολίτη», τόνισε ο κ. Καραμαλίκης.

Όλη η επικαιρότητα