Διασταύρωση Ρουπακίου: Λύση με φωτεινό σηματοδότη

Λύση στο μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει στη διασταύρωση –παγίδα  Ρουπακίου ζητά με επιστολή του στον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριο Φαρμάκη ο τέως δήμαρχος Τραγανού και νυν δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Πηνειού Βασίλης Κασσιανός.

Στη συγκεκριμένη διασταύρωση σημειώνονται σχεδόν καθημερινά τροχαία ατυχήματα. Η «Πατρίς» έχει επανειλημμένα δημοσιεύσει ρεπορτάζ για την συγκεκριμένη διασταύρωση ενώ τόσο ο νυν όσο και ο προηγούμενος πρόεδρος της ΤΚ Ρουπακίου έχουν ενδιαφερθεί για το θέμα αλλά δεν έχει δοθεί μέχρι και σήμερα λύση.

Στην επιστολή του ο τ. δήμαρχος Βασίλης Κασσιανός αναφέρει τα εξής:

«Είναι γνωστό ότι στο Δήμο Πηνειού η πιο επικίνδυνη διασταύρωση κυκλοφορίας είναι αυτή με τις δικές της ιδιαιτερότητες, η διασταύρωση Ρουπακίου μεταξύ των οδικών αξόνων νέα ΕΟ έως Λίμνη Καραμανλή και του δρόμου Αμαλιάδος Τραγανού όπου κυκλοφορούν πεζοί ποδήλατα, δίκυκλα μεγάλα φορτηγά αυτοκίνητα, μηχανήματα έργων κ.α. Κύριε Περιφερειάρχα γνωρίζετε ότι ο πιο ασφαλής σύγχρονος τρόπος για την ομαλή κυκλοφορία στις περιπτώσεις  των διασταυρώσεων είναι η τοποθέτηση φωτεινών σηματοδοτών. Εκτιμώ ότι ήρθε η ώρα να επιλυθεί ένα διαχρονικό θέμα οδικής ασφάλειας καθ’ ότι η Περιφέρεια έχει το απαραίτητο επιστημονικό προσωπικό ενώ το κόστος δεν είναι απαγορευτικό».