Ηλεία

Διαβαθμιδικός Συνδέσμος Ύδρευσης Ερυμάνθου: Μήνυση για τα καλυμμένα καπάκια του αγωγού

Ακούστε το άρθρο

Στη νομική οδό αναμένεται να προσφύγει άμεσα η διοίκηση του Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Ύδρευσης Ερυμάνθου, προκειμένου να διασφαλίσει τα συμφέροντά της απέναντι στα… καλυμμένα με πίσσα καπάκια του αγωγού ύδρευσης Λιναριά-Βασιλάκι.

Στην προσπάθειά τους να επιδιορθώσουν βλάβες στο Πελόπιο και στη θέση «Τρανή Λάκκα» στην Ολυμπία, οι τεχνικοί του συνδέσμου επιχείρησαν να ελέγξουν τη ροή του νερού  αναζητώντας σημεία πρόσβασης στον αγωγό επί του δρόμου. Όταν άρχισαν να ψάχνουν όμως να βρουν τα καπάκια, διαπίστωσαν ότι αυτό είναι από δύσκολο έως αδύνατον, αφού είχαν όλα καλυφθεί με πίσσα, στο πλαίσιο εργασιών συντήρησης του οδοστρώματος από εργολαβία της Περιφέρειας!

Ύστερα από αλλεπάλληλα τηλεφωνήματα και με ορατό τον κίνδυνο να καθυστερήσει η αποκατάσταση της βλάβης, τελικά κατάφεραν να βρουν σημεία πρόσβασης στον αγωγό, αφού πρώτα «έσπασαν» το κάλυμμα από πίσσα, χάνοντας όμως πολύτιμο χρόνο.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, ο δήμος Πύργου σήμερα θα έχει ξανά υδροδότηση μετά το μεσημέρι. Ωστόσο, από την πλευρά του Συνδέσμου έχει αποφασιστεί η προσφυγή στη δικαιοσύνη, αφού σε ενδεχόμενο νέας βλάβης ίσως να χρειαστεί να «ξηλώσουν» ξανά πίσσα για να βρουν σημείο πρόσβασης.

Η πρόεδρος του Συνδέσμου, Εύη Βεργοπούλου, εξέφρασε στην εφ. «Πατρίς» τη δυσαρέσκειά της για όσα έχουν συμβεί, τονίζοντας ότι είναι μονόδρομος η νομική οδός για τη διασφάλιση του δικτύου ύδρευσης και των συμφερόντων του Συνδέσμου.

«Είναι ανεπίτρεπτο να μας παρουσιάζεται πρόβλημα από το πουθενά και χωρίς δική μας ευθύνη να μην έχουμε πρόσβαση στον αγωγό ύδρευσης και να κινδυνεύουν οι δημότες του Πύργου και της Ολυμπίας να μείνουν χωρίς νερό», τόνισε.

Όλη η επικαιρότητα