Ελλάδα

Δίχως τέλος οι πλειστηριασμοί για την Τοξότης του Καλογρίτσα

Ακούστε το άρθρο

“Oι νέες δημοπρασίες θα εξελιχθούν παράλληλα για το σύνολο του έργου και κατά τρόπο που θα διασφαλίζεται σε συνθήκες υγιούς ανταγωνισμού και συμμετοχής στους διαγωνισμούς όσο το δυνατόν περισσότερων και όχι μόνον λίγων εργοληπτικών εταιρειών”.

Οι φράσεις αυτές ανήκουν στον υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη, ο οποίος τον Απρίλιο του 2015, σε ενημερωτική συνάντηση με παράγοντες της Αχαΐας και της Ηλείας, όπου έκανε γνωστό ότι ο διαγωνισμός Χρυσοχοΐδη για την κατασκευή του αυτοκινητοδρόμου Πάτρα-Πύργος θα ακυρωθεί. Κι αυτό ώστε το έργο να κατατμηθεί σε οκτώ κομμάτια για να ενθαρρυνθεί η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή τεχνικών εταιρειών.

Ωστόσο, τίποτα από τα παραπάνω δεν έγινε πραγματικότητα. Το ήμισυ του οδικού άξονα, τέσσερις εργολαβίες-στο νομό Αχαΐας- έχουν ανατεθεί στις εταιρείες ΙΝΤΕΡΚΑΤ και GD Infrastrutture. Το τμήμα Αμαλιάδα-Δουναίικα είναι προς υπογραφή με ανάδοχο την Intrakat, ενώ για τις υπόλοιπες τρεις εργολαβίες το τοπίο παραμένει ομιχλώδες.

Αυτή από  Αμαλιάδα μέχρι Κυλλήνη θα καθυστερήσει, καθώς δύο από τις εταιρείες που αποκλείσθηκαν από το έργο έχουν προσφύγει στο ΣτΕ και η υπόθεση θα εκδικαστεί στις 11 Ιουνίου.

Και στις υπολειπόμενες δύο εργολαβίες Δουναίικα – Πύργος και  Βάρδα-Κυλλήνη, ο ανάδοχος, το σχήμα Τοξότης– Ομάδα κατασκευών του ομίλου Καλογρίτσα, αδυνατεί να προσκομίσει τις εγγυητικές επιστολές που απαιτούνται για την υπογραφή των συμβάσεων με το ελληνικό Δημόσιο.

Οι πλειστηριασμοί και οι συνεχείς καθυστερήσεις

Τέσσερα χρόνια μετά την ακύρωση του διαγωνισμού, ο απολογισμός είναι αποκαλυπτικός:

– Από τις συνολικά τέσσερις εταιρείες – αναδόχους του έργου, το σχήμα Τοξότης – Ομάδα κατασκευών, που έχει επιλεγεί για δύο τμήματα του αυτοκινητοδρόμου, βρίσκεται αντιμέτωπο με σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Αυτό φανερώνουν οι αναγκαστικές κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας, σε συνέχεια αναγκαστικών διαταγών που εκδίδουν πιστωτές της. Έτσι, για τον προσεχή Νοέμβριο έχει προγραμματιστεί η εκποίηση διαμερίσματος 107 τ.μ. που ανήκει στην Τοξότης και βρίσκεται στον τρίτο όροφο πολυκατοικίας στη Νέα Σμύρνη. Ο πλειστηριασμός πραγματοποιείται με επισπεύδουσα την εταιρεία Airtechnic Χατζούδης, η οποία έχει λαμβάνειν από την τεχνική εταιρεία το ποσό των 19,3 χιλ. ευρώ. Ενδεχομένως, η Τοξότης, όπως έχει πραγματοποιήσει σε αντίστοιχες περιπτώσεις να προχωρήσει στην ανακοπή της εκποίησης του Νοεμβρίου. Ωστόσο, οι κατασχέσεις αποκαλύπτουν το οικονομικό αδιέξοδο της εταιρείας που έχει μειοδοτήσει για δύο από τις εργολαβίες του οδικού άξονα. Εξάλλου, οι υποχρεώσεις της Τοξότης διαμορφώνονται σε περίπου 117 εκατ. ευρώ.

-τα εργοτάξια στα τέσσερα από τα οκτώ τμήματα, όπου έχουν υπογραφεί οι σχετικές συμβάσεις θα είναι σε πλήρη ανάπτυξη το καλοκαίρι. Ωστόσο, η καθυστέρηση της έναρξης των κατασκευαστικών εργασιών στο Αμαλιάδα – Κυλλήνη, ωσότου εκδοθεί η απόφαση του ΣτΕ και στις δύο εργολαβίες της Τοξότης, δηλαδή περίπου στο 40% του σχεδιαζόμενου αυτοκινητοδρόμου τινάσσει στον αέρα το χρονοδιάγραμμα του έργου. Και καθιστά εκτός πραγματικότητας το στόχο για ολοκλήρωση του συνόλου του έργου σε 3,5 χρόνια, όπως είχε αναφέρει τον Φεβρουάριο ο υπουργός Υποδομών Χρ. Σπίρτζης στη Βουλή.

-την τριετία 2016-2018, συνολικά 43 άνθρωποι έχασαν τη ζωή από 37 θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα, όπως έχει αποκαλύψει το Capital.gr.

Μία τετραετία δηλαδή, μετά την ακύρωση του διαγωνισμού και κατάτμηση σε οκτώ εργολαβίες, τα έργα δεν έχουν ξεκινήσει, λιγοστός αριθμός εταιρειών-από τις οποίες μία κοινοπραξία βρίσκεται σε στενωπό ρευστότητας – αποτελούν αναδόχους, ενώ η κακή ποιότητα του υφιστάμενου οδοστρώματος της Πατρών-Πύργου θα αυξήσει τον αριθμό των θανατηφόρων και μη τροχαίων.

Όλη η επικαιρότητα