Πολιτική

Διεκδίκηση πολεμικών αποζημιώσεων από την Γερμανία προανήγγειλε ο Αβραμόπουλος

apozimioseis.jpg
Ακούστε το άρθρο

Τον υπουργό Εξωτερικών, Δημήτρη Αβραμόπουλο δέχθηκε στο προεδρικό Μέγαρο ο Κάρολος Παπούλιας. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημερώθηκε για όλες τις διεθνής εξελίξεις, ενώ ο κ. Αβραμόπουλος προανήγγειλε την διεκδίκηση πολεμικών αποζημιώσεων από την Γερμανία.

Μετά από την ερώτηση του κ. Παπούλια «τι γίνεται με τις αποζημιώσεις;», ο κ. Αβραμόπουλος σημείωσε πως «υπεβλήθη ένα πόρισμα το οποίο, αφού αξιολογήθηκε από τις υπηρεσίες του Υπουργείου μας, προωθήθηκε στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους. Διότι εφόσον είναι να προχωρήσουμε, θα πρέπει να έχουμε ισχυρή νομική βάση, διότι μία τέτοια κίνηση θα είναι περισσότερο νομική και λιγότερο πολιτική. Διότι η πολιτική βάση είναι δεδομένη, η κυβέρνηση προώθησε -ως όφειλε- αυτό το θέμα και βέβαια, περιμένουμε και τη γνωμοδότηση από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους , η οποία νομίζω ότι δεν θα αργήσει, για να προχωρήσουμε στα επόμενα βήματα».

Αξίζει να σημειωθεί πως ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, υποδεχόμενος στο Μέγαρο τον υπουργό του είπε «πολύ καλή η απαντητική επιστολή που στείλατε στον κ.Νταβούτογλου. Τη διάβασα με προσοχή».

Τέλος ο κ. Αβραμόπουλος προσέθεσε πως «η αρχή της έντιμης διπλωματίας μετράει, αποδίδει. Πρέπει να ξέρει ο καθένας τι εννοεί ο άλλος και η ειλικρίνεια, όσο και αν δεν συμβιβάζεται με την έννοια της διπλωματίας, έτσι εξελίχθηκε, τελικά φέρνει αποτελέσματα. Από την άλλη μεριά πρέπει να σας πω ότι σιγά-σιγά ανατάσσεται η θέση της χώρας μας στο γεωπολιτικό μας περιβάλλον, το οποίο βρίσκεται σε φάση ρευστότητας και μεγάλων αλλαγών. Για όλα αυτά έχουμε στοχευμένη πολιτική και συγκριτικά με αυτό που σας είχα πει την τελευταία φορά, έχουμε κάνει βήματα μπροστά, είναι θετικά και προχωράμε».

Πηγή: www.protothema.gr

Όλη η επικαιρότητα