Κινηματογράφος

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου ανοίγει τις πύλες του στην Αμαλιάδα

Ακούστε το άρθρο

Στην Αμαλιάδα έρχεται για τρίτη συνεχή χρονιά, από την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου έως τις 29 Ιανουαρίου 2017 το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου, με τη συνδιοργάνωση του Δήμου Ήλιδας, το οποίο φέτος έχει στο επίκεντρό του τα ανθρώπινα δικαιώματα και το προσφυγικό.

Στο Cine Cimema θα προβληθούν συνολικά 15 ντοκιμαντέρ της τελευταίας διετίας από διάφορες χώρες και από την Ελλάδα, με την παρουσία δημιουργών- προσκεκλημένων του Φεστιβάλ.

Το Σάββατο στις 8 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί η εναρκτήρια εκδήλωση του 3ου Διεθνούς Φεστιβάλ Πελοποννήσου.

Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί ειδική προβολή- έκπληξη  ταινιών  που δημιούργησαν οι μαθητές της Αμαλιάδας  που συμμετείχαν στα κινηματογραφικά εργαστήρια αλλά και αποσπάσματα από τις  δημοσιογραφικές απόπειρες της ομάδας zizanio news, στο πλαίσιο του 19ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους.

Και φέτος, όλες οι προβολές είναι ελεύθερες για το κοινό.

Το αφιέρωμα «ανθρώπινα δικαιώματα και προσφυγικό» υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και από εθνικούς πόρους. Πρόκειται ουσιαστικά για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ που ασχολείται με την εκπαίδευση και την απασχόληση.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 3 θεματικές. Ανθρώπινα δικαιώματα, αρχαιολογία και πολιτιστική κληρονομιά, οικολογία ενώ θα συμμετέχουν και σκηνοθέτες οι οποίοι θα βρίσκονται στις προβολές της εκπαιδευτικής ζώνης προκειμένου να συνομιλήσουν με τους μαθητές.

Στο πρόγραμμα του φεστιβάλ έχουν συνεργαστεί:

Ελληνική Εταιρεία περιβάλλοντος και πολιτισμού

«Αγών» Φεστιβάλ Αρχαιολογικής ταινίας

Νεανικό Πλάνο (Φεστιβάλ Ολυμπίας για παιδιά και νέους)

Φεστιβάλ κινηματογράφου για τα ανθρώπινα δικαιώματα «Filmfestival der menschenrechte» Graz της Αυστρίας, Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ «Visions du reel» Νyon της Ελβετίας.

Το Φεστιβάλ συνδιοργανώνεται με τη Περιφέρεια Πελοποννήσου, την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, Δήμο Καλαμάτας, Δήμο Άργους, Δήμο Ήλιδας, την Κινηματογραφική Λέσχη Γυθείου και το Μουσείο Ελιάς & Ελληνικού Λαδιού, Σπάρτη.

Φέτος για πρώτη φορά θα δοθούν και 2 βραβεία κοινού (1.000 ευρώ) για το καλύτερο ελληνικό και διεθνές ντοκιμαντέρ.

Όλη η επικαιρότητα