Γ Εθνική

Διγκόζης για Πανηλειακό: «Παρακαταθήκη οι νεαροί εξελίξιμοι παίκτες»

Ακούστε το άρθρο

Η Γ’ Εθνική έχει ολοκληρωθεί εδώ και μερικές εβδομάδες και με την έναρξη της επόμενης σεζόν να απέχει ακόμα, νέα τόσο από τον Πανηλειακό όσο και από τις υπόλοιπες ομάδες είναι πολύ νωρίς για να ακούσουμε.

Ο προπονητής των ερυθρόλευκων πάντως, ο Άγγελος Διγκόζης μίλησε στο Liga News για την πορεία του Πανηλειακού τη χρονιά που ολοκληρώθηκε, τον 6ο όμιλο, την επερχόμενη αναδιάρθρωση αλλά και το μέλλον του.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την φετινή πορεία του Πανηλειακού: «Η ομάδα μας  είχε να ανταγωνιστεί δύο πολύ δύσκολους αντιπάλους τον Ιάλυσο και Διαγόρα. Πάντως,ο προγραμματισμός της ομάδας άργησε να ξεκινήσει, χωρίς να θέλω να ρίξω ευθύνες σε κανέναν. Ήταν μια κατάσταση στο αν θα συνεχίσει η ομάδα ή όχι. Όταν πήγα στον Πανηλειακό είχα πει θα αξιολογήσω αρχικά το ρόστερ και θα δούμε που μπορούμε να φτάσουμε. Ο πραγματικός στόχος της ομάδας ήταν η παραμονή και το μεγάλο μας κέρδος είναι ότι έχει 16 ποδοσφαιριστές από τον Πύργο Ηλείας και τις γύρω περιοχές. Είναι σημαντικό που παίξανε πολλά παιδιά σε μικρή ηλικία και μπορώ να πω ότι η 11αδα απαρτιζόταν κυρίως από νεαρά παιδιά ηλικιών (17 έως 19). Σίγουρα είναι επιτυχημένη η χρονιά λόγω της εξέλιξης αυτών των ποδοσφαιριστών.  Για τον Αλμπέρτο Πρέντι για παράδειγμα έχει ενδιαφερθεί μεγάλη ελληνική ομάδα. Υπάρχουν όμως και άλλοι ποδοσφαιριστές που προέρχονταν από το Ά τοπικό και κατάφεραν να βοηθήσουν την ομάδα αλλά και να βοηθηθούν και οι ίδιοι. Υπάρχει παρακαταθήκη νέων εξελίξιμων ποδοσφαιριστών που προέρχονται από τις γύρω περιοχές, όπως είναι οι Καρακίτσος, Σακελαρίου, τα αδέρφια Τσίγκρηλα και ο Αλέξης Νικολακόπουλος».

Για τον έκτο όμιλο και τις ομάδες της Ρόδου: «Από τον Γενάρη και μετά η ομάδα μας έδειξε ότι πραγματικά πάει για μια άνετη παραμονή αν και στα πέντε τελευταία παιχνίδια είχαμε κάποια άτυχα αποτελέσματα. Στο παιχνίδι στην έδρα του Ιάλυσου, τους κερδίζαμε μέχρι το 92΄ όπου μας ισοφάρισαν και το πανηγύρισαν έξαλλα. Σε εκείνο το ματς ήμασταν παίξαμε πολύ καλά και αξίζαμε τη νίκη. Τα ρόστερ των Ιάλυσου και Διαγόρα ήταν πολύ καλύτερα από τα υπόλοιπα. Απλά δεν ξέραμε ποιος θα βγει πρώτος και ποιος δεύτερος. Από εκεί και πέρα υπήρχαν δύο- τρεις καλές ομάδες όπως ο Παλληνιακός, ομάδα που την κερδίσαμε και ήταν η δεύτερη της ήττα στο Πρωτάθλημα εκείνη τη στιγμή. Σε εμάς μένει η ευχαρίστηση ότι οι αντίπαλες ομάδες μιλούσαν με κολακευτικά λόγια για την ομάδα μας. Ο Πανηλειακός είναι μια μεγάλη ομάδα και θέλουμε να την δούμε στις υψηλότερες κατηγορίες γιατί εκεί αξίζει να είναι».

Για την αναδιάρθρωση: «Σίγουρα θα βοηθήσει τις ομάδες που είναι στις επαγγελματικές κατηγορίες. Είναι καλή γιατί θα αναβαθμίσει το Ελληνικό ποδόσφαιρο. Όμως πρέπει να προσεχθεί και η Γ΄ Εθνική με τα ερασιτεχνικά Πρωταθλήματα γιατί αυτές οι κατηγορίες βγάζουν τα ταλέντα. Θα έπρεπε να υπάρχει μεγαλύτερος χρόνος προσαρμογής και σίγουρα να ξεκινούσε από κάτω προς τα επάνω».

 Για το μέλλον του: «Αυτή τη στιγμή υπάρχει ενδιαφέρον από δύο ομάδες. Περιμένω όμως να δω τι θα γίνει με τον Πανηλειακό. Έχουμε μια άριστη σχέση με την ομάδα. Είμαστε ευχαριστημένοι και οι δύο. Το μέλλον θα δείξει αλλά θα πρέπει αν υπάρχουν και οι κατάλληλες προϋποθέσεις για να μπορείς να δουλέψεις».

«Κατεβαίνει» υποψήφιος ο Μπαρμπαρούσης

Σε έναν άλλο στίβο, όχι τον ποδοσφαιρικό, αλλά στον πολιτικό, κατέρχεται ο Γιώργος Μπαρμπαρούσης. Ο πρώτος σκόρερ του ομίλου της Γ΄ Εθνικής, με τον Πανηλειακό, μπορεί λόγω υποχρεώσεων να απουσιάζει από τη γενέτειρά του, αλλά πάντοτε δείχνει το ενδιαφέρον του γι’ αυτήν. Αποφάσισε λοιπόν, να κατέβει υποψήφιος για την τοπική κοινότητα Αστακού, στον Δήμο Ξηρομέρου, με την παράταξη «Δυνατό Ξηρόμερο», του νυν Δημάρχου Ερωτόκριτου Γαλούνη.

Όλη η επικαιρότητα