Κόσμος

Διοικητική υπάλληλος η γυναίκα που τραυματίστηκε από την έκρηξη στο ΔΝΤ

Ακούστε το άρθρο

Μία διοικητική υπάλληλος τραυματίστηκε στα χέρια και στο πρόσωπο την ώρα που άνοιγε παγιδευμένη επιστολή η οποία έφτασε με το ταχυδρομείο και εξερράγη στα γραφεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο Παρίσι, δήλωσαν αστυνομικές πηγές.

Ένας τραυματίας από έκρηξη μετά το άνοιγμα ενός φακέλου στα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, πληροφορίες από το Παρίσι αναφέρουν ότι ένας άνθρωπος σκοτώθηκε από την έκρηξη στα γραφεία του ΔΝΤ. Ωστόσο σημειώνεται ότι αυτή η είδηση δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί. 

2017 03 16T120841Z 374590616 LR1ED3G0XQ5RU RTRMADP 3 FRANCE BLAST

REUTERS/Philippe Wojazer

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, η έκρηξη πιθανόν να προκλήθηκε από βαρελότο ενώ το BFM μεταδίδει ότι τα εκρηκτικά ήταν μέσα σε μαύρο κύλινδρο. Πολλοί άνθρωποι απομακρύνθηκαν από το σημείο “για προληπτικούς λόγους”. Για “άνανδρη πράξη βίας” έκανε λόγο η Κριστίν Λαγκάρντ.

lagarde

Τα γραφεία του IMF είχαν δεχτεί απειλητικά τηλεφωνήματα τις τελευταίες ημέρες, δίχως να διευκρινίζεται αν προϊδέαζαν για το συγκεκριμένο γεγονός.

11111111

REUTERS/Philippe Wojazer

Το Russia Today δίνει ζωντανή εικόνα έξω από τα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι. Δείτε την ζωντανή μετάδοση από το σημείο.

Υπενθυμίζεται ότι χθες Τετάρτη (15/3) σήμανε συναγερμός στις γερμανικές Αρχές μόλις εντοπίστηκε ένα πακέτο με εκρηκτικά στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών με παραλήπτη τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Την ευθύνη ανέλαβε σήμερα η Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς. Αδιευκρίνιστο παραμένει για την ώρα αν τα δύο γεγονότα συνδέονται.

2017 03 16T120638Z 1321745241 LR1ED3G0XMRRQ RTRMADP 3 FRANCE BLAST

REUTERS/Philippe Wojazer

Πηγή: CNN

Όλη η επικαιρότητα