Αχαϊα

Διοικήτρια ΠΝΠ: Παραιτούμαι αν έμεινε ασθενής ακάλυπτος – Το μυστικό έγγραφο που έγινε βούκινο!

Ακούστε το άρθρο

Ως δυσάρεστη έκπληξη χαρακτήρισε στην εφ. «Πελοπόννησος» την ανακοίνωση της ΕΙΝΑ η διοικήτρια του νοσοκομείου Παναγούλα Μαμμή.

Η ίδια τονίζει ότι δεν θα διστάσει να παραιτηθεί εάν αντιληφθεί ότι με ενέργειές της λειτούργησε εις βάρος των ασθενών όπως και να ζητήσει «συγνώμη» εάν κάποιος ασθενής δεν έλαβε την εξυπηρέτηση που του αρμόζει.

Μιλώντας στην «Π» ανέφερε ότι πρόκειται για παρερμηνεία και πλήρη παρεξήγηση ενός εσωτερικού εγγράφου το οποίο αφορούσε συγκεκριμένο θέμα και δεν είχε σχέση με τον προϋπολογισμό του νοσοκομείου ή τις ελλείψεις υλικών.

«Τα παράπονα που μου έγιναν αφορούσαν την καρδιοχειρουργική κλινική. Δεν έχει αναβληθεί κανένα χειρουργείο λόγω έλλειψης υλικών. Εάν η ΕΙΝΑ έχει κάποια σχετική καταγγελία παρακαλώ πολύ να μου την γνωστοποιήσει. Η ΕΙΝΑ όφειλε πριν προβεί σε ανακοινώσει να μου τηλεφωνήσει και να ενημερωθεί σχετικά. Είναι άσχημο το γεγονός ότι ένα έγγραφο με ενδονοσοκομειακή διανομή και με στόχο την ενημέρωση των γιατρών να φτάνει στην ΕΙΝΑ και να δημοσιοποιείται».
Ωστόσο το παραπάνω δεν διευκρινίζεται στο σχετικό έγγραφο που δημοσιοποιεί η ΕΙΝΑ και στο οποίο πράγματι γίνεται λόγος για αναβολές χειρουργείων και ελλείψεις υλικών.

Η κ. Μαμμή χρεώνει επίσης αυθαίρετη σύνδεση του συγκεκριμένου εγγράφου, εκ μέρους της ΕΙΝΑ, με τα οικονομικά προβλήματα που υπάρχουν στα νοσοκομεία.

«Η ΕΙΝΑ αναφέρει ότι υπάρχει διαχρονικό πρόβλημα με τις χρηματοδοτήσεις. Να εξηγήσω λοιπόν στο σημείο αυτό ότι το ΠΓΝΠ έχει εισπράξει τον προϋπολογισμό που του αναλογεί. Ωστόσο όμως, όπως γνωρίζουν οι πάντες προσφέρει υπηρεσίες δευτεροβάθμιες (επεμβατική ακτινολογία, επεμβατική καρδιολογία κ.ά.) οι οποίες είναι αρκετά κοστοβόρες και οι οποίες δεν μπορούν να προϋπολογιστούν. Η πρότασή μου λοιπόν προς το υπουργείο, είναι εκτός από τον τακτικό προϋπολογισμό, να έχουμε και έξτρα προϋπολογισμό για τα συγκεκριμένα περιστατικά. Η σύγχρονη τεχνολογία επιβαρύνει κατά πολύ τον προϋπολογισμό. Εμείς λοιπόν δεν επιλέγουμε να διώχνουμε τους ασθενείς για την Αθήνα, επειδή μας τελείωσε ο προϋπολογισμός, αλλά τους κρατάμε εδώ για αντιμετώπιση και παράλληλα διεκδικούμε την απαιτούμενη χρηματοδότηση».

Καταλήγοντας, η κ. Μαμμή επισημαίνει ότι «ευχαρίστως να δώσω την παραίτησή μου εάν αντιληφθώ ότι έχω κάνει λάθος στη διαχείριση των προβλημάτων των ασθενών. Εχω ζητήσει συγγνώμη και στους ασθενείς που έρχονται για παράπονα εάν η ταλαιπωρία τους απορρέει από κάποια παράλειψή μας και θα ζητήσω και πάλι εάν υπάρχει ευθύνη δική μας. Από κει και πέρα όμως είναι άδικο να δημιουργείται όλος αυτός ο θόρυβος εις βάρος του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου από παρερμηνεία εσωτερικών συστάσεων».

Όλη η επικαιρότητα