Ελλάδα

Δικαστικοί λειτουργοί: Αφήστε δικαστές και εισαγγελείς να ασκήσουν το έργο τους

Ακούστε το άρθρο
Θεσμικό έλλειμμα ως προς την προστασία δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών που επιτελούν το καθήκον τους διαπιστώνει σε παρέμβασή της η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, με αφορμή την παραίτηση της επικεφαλής στην Εισαγγελία Διαφθοράς Ελένης Ράικου.

Η Ένωση εντοπίζει αντίφαση ανάμεσα στη συνταγματική κατοχύρωση της ανεξαρτησίας του δικαστικού λειτουργού και τη δυνατότητα άσκησης αθέμιτων πιέσεων σε βάρος του, μιλώντας ανοιχτά -και με σαφή αναφορά στο κυριακάτικο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Documento- για πιέσεις από στρατευμένη σε οικονομικο-πολιτικά συμφέροντα δημοσιογραφία.

Η Ένωση εκφράζει την ανησυχία της για την απόπειρα αναχαίτισης του έργου των δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών με τη δημόσια στοχοποίηση τους, και απευθύνει μήνυμα, με πολλούς αποδέκτες, να αφεθούν οι δικαστές και οι εισαγγελείς να ασκήσουν το έργο τους απρόσκοπτα και σύμφωνα με το Σύνταγμα, τον νόμο και τη συνείδηση τους.

Καλεί, δε, την πολιτική εξουσία να αναλάβει πρωτοβουλίες, να βρει λύσεις, δηλώνοντας ότι θα συμμαχήσει σε μια τέτοια προσπάθεια, ενώ απευθύνεται και στους πολίτες, σημειώνοντας ότι δεν πρέπει να υποκύπτουν στη λογική του μιθριδατισμού και της ισοπέδωσης των πάντων.

Newsroom ΔΟΛ

Όλη η επικαιρότητα