Ελλάδα

Δικαστικό «μπλόκο» στις αγοραπωλησίες των επίμαχων εκτάσεων της Ζακύνθου

zante_10.jpg
Ακούστε το άρθρο

Εν αναμονή της απόφασης για τα ασφαλιστικά μέτρα που θα εκδώσει το Μονομελές Πρωτοδικείο Ζακύνθου, βρίσκονται οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση της αγοραπωλησίας των 15.000 στρεμμάτων στο Βορειοδυτικό Τμήμα του νησιού, ενώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των νομικών που εμπλέκονται στην υπόθεση, εξελίξεις θα πρέπει να αναμένονται μάλλον προς το Φθινόπωρο.



 Προς το παρόν η υπόθεση βρίσκεται σε ένα σημείο που μπορεί να χαρακτηριστεί ως ευνοϊκό για την πλευρά των φορέων που προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη ζητώντας την ακύρωση του συμβολαίου για την αγοραπωλησία της τεράστιας αυτής έκτασης (Μητρόπολη Ζακύνθου, Δήμος και Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου), αφού παραμένει σε ισχύ η προσωρινή διαταγή που εκδόθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο και βάση αυτής απαγορεύεται κάθε νομική ή πραγματική μεταβολή επί του επίμαχου ακινήτου. Η προσωρινή αυτή διαταγή ισχύει μέχρι την έκδοση της απόφασης για τα ασφαλιστικά μέτρα.



Παρέμβαση και από τους κατοίκους των Βολιμών


 Σημειώνεται πως στην υπόθεση που αφορά το ιδιοκτησιακό καθεστώς στην περιοχή εμπλέκονται πλέον και οι κάτοικοι της κοινότητας Βολιμών, που με ένορκες βεβαιώσεις κάνουν λόγο για ιδιοκτησίες στην περιοχή που ανήκουν στην τοπική κοινότητα Βολιμών.


 Θυμίζουμε πως το συγκεκριμένο ζήτημα έχει προκαλέσει κατά το παρελθόν αντιπαραθέσεις ανάμεσα στη Μητρόπολη Ζακύνθου και ειδικά της Ιερά Μονή του Αγίου Γεωργίου των Κρημνών και τον πρώην Δήμο Ελατίων.


Η παρέμβαση ωστόσο από τους εκπροσώπους της κοινότητας Βολιμών έγινε μετά την προσφυγή της Μητρόπολης στη Δικαιοσύνη για να «προασπίσει» την ακίνητη περιουσία της στην περιοχή.


Γενικός Διευθυντής Δασών: Όλα νόμιμα από την Υπηρεσία μας


 Θυμίζουμε τέλος πως για την αγοραπωλησία στα ορεινά, πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες παρέμβαση προς τον Γενικό Γραμματέα κατά της Διαφθοράς του Υπουργείου Επικρατείας Γιώργο Βασιλειάδη από το συντονιστικό των κατοίκων και των φορέων που θεωρούν ότι το συμβόλαιο που έχει συναφθεί είναι παράνομο.


 Αίτημα προς τον κ. Βασιλειάδη ήταν να υπάρξει παρέμβαση από το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης για να ελέγξουν τις ενέργειες και τις αποφάσεις των Δημόσιων Υπηρεσιών που εμπλέκονται στην υπόθεση της αγοραπωλησίας.


Την εξέλιξη αυτή κλήθηκε να σχολιάσει ο Γενικός Διευθυντής Δασών και Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων Αντώνης Κανταρτζόπουλος που βρέθηκε στη Ζάκυνθο και επισκέφτηκε τον Δήμαρχο για το έργο του ηλεκτροφωτισμού του Κάστρου.


Ο κ. Κανταρτζόπουλος περιορίστηκε στο να επισημάνει πως όλες οι ενέργειες που έγιναν από την Υπηρεσία της οποίας είναι αρμόδιος ήταν νόμιμες.

Πηγή: ermisnews.gr

Όλη η επικαιρότητα